Dinamo Tbilisi – Steaua 0-2, o victorie și mici înfrângeri!

0
2562

FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-VARDAR SKOPJE 3-0,LIGA CAMPIONILOR (16.07.2013)Așa cum era de așteptat, Steaua a rezolvat în mare măsură calificarea în play-off-ului Ligii Campionilor încă din manșa tur a dublei contra campioanei Georgiei, Dinamo Tbilisi. Trupa lui Dusan Uhrin Jr. a fost clar o echipă mai bună decât Vardar și decât toate adversarele Stelei din acest sezon, însă nu suficient de bună pentru a pune probleme și pe tabelă. E adevărat că au fost la un penalty transformat de 1-0, însă asta nu le asigura victoria, fiind doar minutul 61. Pentru a realiza forța reală a gruzinilor, e destul să vedem faptul că la ei evoluează Dorin Goga, un jucător expirat odată cu desființarea Politehnicii Timișoara.

Revenind la victoria Stelei, trebuie să vedem și partea ruptă a sacului plin cu cartofi. Ok, Steaua e aproape calificată în play-off, Steaua are șanse mari și la grupe, însă totodată Steaua are și mari, chiar uriașe lacune în primul 11. În primul rând, Steaua nu are un atacant pe care să se bazeze. Dacă în Liga 1 și în fazele premergătoare grupelor te mai salvează un fundaș, un mijlocaș sau un portar, cum a fost cazul lui Tătărușanu ieri, intrarea în grupe necesită și un vârf în adevăratul sens al cuvântului. Ce are Steaua acum este doar prezență fizică pe teren, un fel de ”hai să nu jucăm în 9 oameni de câmp”. Bineînțeles, ne referim în special la Stefan Nikolic, ”omul pădurii” de la Steaua, acest pom fără rădăcini care există și consumă oxigenul degeaba în jocul Stelei. Și în meciul de ieri, Steaua a jucat timp de 57 de minute în inferioritate numerică, muntenegreanul fiind cel mai mare dușman al mingii și al fazei ofensive. În ceea ce-l privește pe Federico Piovaccari, acesta este mult peste Nikolic, însă nivelul titularului de ieri este atât de jos, că nu putem spune dacă italianul poate fi o soluție viabilă în avanposturi.

O altă bubă care poate deveni imensă la Steaua o găsim în linia defensivă, acolo unde o eventuală plecare a lui Chiricheș ar putea lăsa Steaua în fundul aproape gol. Szukala este un fundaș bun, însă dacă ne uităm la viitorul său coleg din acest compartiment, Florin Gardoș, vedem o bucă goală. Florinel și-a ”revenit”, e din nou acel fundaș ”sigur”, care ”nu faultează” și care rezolvă ”simplu” și ”cu creier” orice fază periculoasă a adversarului. Așadar, despărțirea de Chiricheș, fără aducerea unui fundaș central sigur pe acel post, poate cauza neplăceri. Steaua îl mai are pe Doru Bratu pe acel post, însă aici vorbim de fotbal, nu de muls vaci.

Poate mulți se așteptau să-l includ și pe Iasmin Latovlevici în categoria ”mici eșecuri” de ieri, însă nu am s-o fac. Niciodată nu am fost fan Latovlevici, însă ceea ce a spus Pițurcă despre fundașul Stelei este cea mai mare mizerie auzită în ultimul timp. Cum, bă, să zici de ăsta că:“Mie nu mi-a plăcut. Poate vouă v-a plăcut. Acele execuţii spectaculoase nu mi-au plăcut. Sigur, cele care sînt în scop tactic, sînt importante pentru echipă. Însă în jocul lui Latovlevici sînt multe greşeli pe faza defensivă. El trebuie să-şi facă în primul rînd meseria de fundaş”, (sursa: Dolce Sport).

Cu alte cuvinte, Piți, omul care convoacă numai jucători expirați, precum Bogdan Ssstancu, Gicu Grozav, Dorin Goian, Gabi Tamaș, George Florescu, Paul Papp și mulți alții, vine și ne zice de Latovlevici că face multe greșeli. Este ca și cum ai râde de Bianca Drăgușanu că e curvă, deși tu ești soțul Danielei Crudu.

 sursa foto

Articolul precedentRevista presei – 31 iulie
Articolul următor#PronoLiga1! Etapa a 3-a!
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here