Dinamo București, un puști de 11 ani și Wayne Rooney. Cum a ajuns englezul golgeter all-time la Manchester United

0
2660

Vara lui 2004. Dinamo București încerca, iar, să intre în grupele Ligii Campionilor, însă sorții i-au scos în drum cam cel mai puternic nume dintre cele ce au făcut prezența la acel tur preliminar: Manchester United. Conexiunea cu Dinamo o pierdem aici (recunosc, dădea bine în titlu), pentru că echipa bucureșteană nu reușea să elimine ”diavolii roșii” și visul lui Borcea se destrăma încă o dată. Povestea noastră o ia pe alt drum însă.

Please Buy Rooney
Please Buy Rooney

Cu ocazia meciului de pe Old Trafford, atenția lui Alex Ferguson a fost atrasă de agitația provocată în tribună de un puști de doar 11 ani, care, prin intermediul unei pancarte, îl ruga să îl cumpere pe Wayne Rooney. Antrenorul avea probleme de efectiv în atac. Van Nistelrooy era cam accidentat, lui Cristiano Ronaldo abia îi mijise mustăcioara, văzându-se nevoit să parieze tot pe Alan Smith.

Numele lui Rooney nu era nici pe departe necunoscut pentru Ferguson. La doar 18 ani, Rooney avea deja în buzunar un pumn de recorduri stabilite: cel mai tânăr jucător cu gol marcat în Premier League ( 16 ani și 360 zile ), cel mai tânăr debutant cu naționala engleză ( 17 și 111 zile ), cel mai tânăr jucător cu gol marcat pentru naționala engleză ( 17 ani și 317 zile ) și cel mai tânăr jucător cu gol marcat la un European ( 18 ani și 237 zile). Nu se știe dacă Alex Ferguson a fost convins de pancarta acelui puști, cert e că Manchester United îl transfera pe Rooney plătindu-le celor de la Everton suma de 40 de milioane de euro, transformându-l în cel mai scump transfer al acelei veri, cu zece milioane peste cel al lui Drogba de la Olympique Marseille la Chelsea. La prezentarea lui Rooney ca ”red devil” a fost chemat și puștiul cu pancarta.

Please Buy Rooney

Au trecut de atunci aproape 13 ani, puștiul a crescut mare, s-a dat jos din căruța lui Rooney și i-a cerut acestuia să plece. La cârma echipei nu mai e Ferguson, retras, iar fotbalistul a rezistat chiar dacă atunci este deja la al patrulea antrenor: David Moyes, Ryan Giggs, Louis Van Gaal și Jose Mourinho. De bine, de rău, el și-a făcut treaba, iar în acest week-end a salvat un punct pentru ai săi, marcând în ultimul minut al meciului cu Stoke City, scor 1-1, și devenind golgeterul all-time al clubului cu 250 de goluri marcate. 546 de meciuri a jucat Rooney până acum pentru United, depășindu-l în clasamentul golgeterilor all-time ai clubului englez pe nimeni altul decât Bobby Charlton, prezent și el în tribună.

https://www.youtube.com/watch?v=lZobyDtxjZ0&feature=youtu.be&a=

Articolul precedentBen Osborn ( Nottingham Forest ) marchează un senzațional gol ”a la Le Tissier”
Articolul următorLos Angeles Lakers a suferit cea mai drastică înfrângere din istoria sa în NBA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here