Divizia A, sezonul 1978/79: Dinamo 3–4 FC Argeș, 24 iunie 1979

1
10362

Sezonul 1978/1979, FC Argeș cucerea al doilea titlu din istoria clubului după o victorie spectaculoasă obţinută în faţa principalei contracandidate ale acelei ediții, pe arena acesteia, printr-un gol marcat de Nicolae Dobrin în prelungiri.

În runda decisivă, argeşenii s-au deplasat în Bucureşti din postura de lideri, având în clasament două puncte peste rivali. Totuşi, forţa dinamoviştilor din teren şi din afara stadionului, anunţa o misiune imposibilă pentru trupa antrenată de Florin Halagian.

Dinamo-FC_Arges 3-4 1979“Alb-roşii” au început în forţă şi au deschis repede scorul prin Marin Dragnea. La 1-0, trofeul pe care se trecuse, deja, numele gazdelor, işi căuta locul în vitrina dinamoviştilor, dar, soarta jocului s-a schimbat decisiv, în special, datorită geniului lui Dobrin. Pînă în minutul 25, Radu II a modificat de două ori tabela, iar în repriza secundă, „Colombo” – Doru Nicolae a adus tăcerea în tribunele.

Şocul rezultatului nu i-a dezarmat pe “câini”, aceştia continuându-și atacurile spre poarta apărată de Cristian Gheorghe. Dudu Georgescu a redus din handicap, apoi, tot el a egalat în minutele de final. „Poţi prelungi cît vrei meciul. Dăm un gol mai mult ca ei!”, sunt cuvintele rostite calm de “decarul” piteştenilor chiar în momentul cînd arbitrul Anderco se pregătea să reia jocul. Aşa a şi fost, deoarece “Gâscanul” a ţinut să-şi respecte promisiunea şi a marcat printr-un şut de la marginea careului. Peste jumătate de oră, federalii şi-au terminat şi munca neprogramată prin care au trecut pe trofeu numele ce i-a luat prin surprindere, FC Argeş.

Dinamo – FC Argeș, finala campionatului1978/79 

Divizia A, sezonul 1978/79 – Etapa a 34-a
Stadion: Dinamo / Spectatori: 18.000
DINAMO FC ARGEȘ
3
4
Marin Dragnea 6′
11′ Radu II
24′ Radu II
69′ Doru Nicolae
Dudu Georgescu (pen) 76′
Dudu Georgescu 89′
90′ Nicolae Dobrin
VIDEO
Echipele
Ioan Anuței (GK) Cristian Gheorghe (GK)
Ion Marin Mihai Zamfir
Alexandru Sătmăreanu Constantin Cârstea
Cornel Dinu Constantin Stancu
Teodor Lucuță Petre Ivan
Ionel Augustin Doru Toma
Marin Dragnea (Emilian Tevi) Sevastian Iovănescu (Ilie Bărbulescu)
Alexandru Custov Gheorghe Chivescu
Cornel Țălnar Doru Nicolae
Dudu Georgescu Marin Radu II
Cristian Vrânceanu (Ion Moldovan) Nicolae Dobrin
ANTRENORI
Ion Nunweiller Florin Halagian
Articolul precedentA fost odată: Romelu Lukaku (Anderlecht Bruxelles)
Articolul următorJucători de legendă: Nicolae Dică

1 COMENTARIU

  1. Am semnale ca meciul decisiv Dinamo-FCArges a avut lo pe data de 24 Iunie nu pe 23 Iulie,in rest felicitari FC Arges.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here