”Îmi amintesc doar că m-am trezit în întuneric. Am deschis ochii și am început să țip că nu vreau să mor. Nu știu cât timp au întârziat cei care au venit să ne salveze. Un bărbat a venit și mi-a întins mâna, iar eu i-am spus numele meu, vârsta și că sunt brazilian. Când m-a atins mi-am dat seama că sunt grav accidentat. După aceea nu îmi mai amintesc nimic”.

Au trecut trei luni de la tragicul accident în care și-au pierdut pierdut viața 19 dintre fotbaliștii clubului Chapecoense. Doar șase persoane din cele 77 aflate la bordul acelui avion au supraviețuit, una dintre ele fiind Jakson Follmann, portarul echipei. Piciorul drept i-a fost amputat și a fost supus unor numeroase operații chirurgicale care îi oferă acum o nouă oportunitate de a călca pe un gazon de fotbal. ”Cea mai mare dorință a mea a fost să merg din nou, să pot să mă duc singur la baie, să mă spăl pe dinți … Mici detalii care în mod normal trec neobservate. Când am început să merg iar fără cârje voiam doar să urc și să cobor scări declara recent Follmann într-un interviu acordat ziarului argentinian Clarin.

Follmann va împlini 25 de ani peste câteva zile. Încearcă să uite, însă știe că e imposibil și că este un om norocos. Acum luptă și speră că într-o bună zi va reuși să joace iar fotbal, fie și într-o echipă paralimpică. Clubul Chapecoense a anunțat în luna februarie că Follmamn va face parte din stafful care pregătește echipele de juniori ale clubului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here