Din altă lume! Williams – Halep 6-3, 6-0, însă Simona încheie o săptămână excelentă la Roma!

0
1220

Simona HALEPVisul frumos al Simonei Halep la puternicul turneu de 900 de puncte WTA și 2.369.000 de milioane de dolari de la Roma s-a încheiat astăzi în semifinale. Jucătoarea din România a fost învinsă categoric de numărul 1 mondial, americanca Serena Williams, în urma unui meci, 6-3, 6-0, care a durat doar 67 de minute.

Americanca a ajuns la un nivel la care își calcă în picioare absolut orice adversară, indiferent că aceasta se numește Sharapova, Na Li, Errani sau Halep. Meciul de azi a fost încă o demonstrație a faptului că între Serena și celelalte jucătoare există o diferență enormă, nu neapărat de clasă, cât de forță fizică. Liderul mondial ar putea să evolueze cu șanse și pe tabloul masculin, acolo unde ar încăpea fără probleme în Top 20. Meciul de azi a avut un singur moment în care americanca părea că poate fi măcar abordabilă. S-a întâmplat în primul set, atunci când Simona a realizat un break.  Ei bine, din acel moment numărul 1 s-a trezit asemenea unui monstru rănit de un glonț și a încheiat rapid socotelile.

În ciuda eșecului, unul anticipat, pentru Simona Halep această săptămână reprezintă apogeul carierei sale la un turneu important. Drumul ei a început în calificări, exact în urmă cu o săptămână, cu victoria împotriva italiencei Alice Balducci. După acea victorie, Simona a început să elimine nume mari ale tenisului feminin: Daniela Hantuchova,  Svetlana Kuznetsova,  Agnieszka Radwańska, Roberta Vinci și Jelena Jankovic. 

Grație performanței superbe de la Roma, Simona va intra, începând de luni, în topul celor mai bune 50 de jucătoare din lume. Ea va primi 395 de puncte WTA și un cec în valoare de 85,900 de Euro.

foto wtatennis

Articolul precedentAtletico Madrid câștiga Cupa Regelui Spaniei în fața unui rival în degringoladă
Articolul următorFără adversar! Serena Williams se impune la Roma fără să piardă vreun set!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here