Diferenţă mică între campionul en titre şi Marius Copil. Wawrinka a câştigat greu în trei seturi, românul a servit cu 242 km/h, cel mai rapid în acest turneu

0
861
Marius Copil – Stanislas Wawrinka (Elveţia, 4 ATP) 6-7, 6-7, 3-6

Marius a început meciul hotărât să-şi facă jocul, agresiv, atacând la fileu, şi chiar a avut o minge de break în primul game, dar banda fileului s-a opus. Copil a avut alte două şanse de break la 3-3, însă Wawrinka le-a salvat în mod spectaculos. S-a mers apoi cap la cap, până în tiebreak, românul impresionând la capitolul viteza serviciului, atingând chiar valoarea de 242km/h! În punctele mai importante s-a văzut experienţa numărului 4 mondial, iar Wawrinka a închis tiebreak-ul cu un frumos backhand în lung de linie, 7-4.

Pe fondul jocului bun făcut în finalul primului set, Wawrinka a continuat momentul şi a făcut break repede în setul doi, la 1-1, la primele şanse ale sale din meci, din nou cu un backhand în lung linie, lovitură care nu prea îi intrase în primele trei sferturi de oră. Copil şi-a luat break-ul înapoi la 4-3, într-un game câştigat la zero în care elveţianul a făcut două duble greşeli. S-a ajuns din nou în tiebreak, dar deznodământul a fost acelaşi. Wawrinka a gestionat mai bine momentele cheie şi a câştigat tot cu 7-4.

Primele şanse de break din al treilea set au venit în dreptul lui Copil. Wawrinka a servit bine, Marius a încercat să puncteze decisiv dar a trimis puţin afară, şi elveţianul şi-a păstrat serviciul. La 4-3 pentru el, Wawrinka a simţit că e momentul în care poate face pasul decisiv spre câştigarea meciului. Copil a salvat patru mingi de break, dar în cele din urmă şi-a pierdut serviciul, iar campionul en titre a câştigat cu 6-3 în decisiv.

Aşa cum o arată şi statistica, diferenţa dintre cei doi a fost mică, dar valoarea şi experienţa mai mare şi-au spus cuvântul în momentele cheie. Per total, a fost o săptămână bună, Marius Copil nu are de ce să fie nemulţumit, Wawrinka a fost pus serios la treabă în cele 2 ore şi 16 minute. A fost un meci de pe urma căruia românul a acumulat experienţă şi încredere, şi poate fi un bun punct de construire a sezonului.

ausopen.com
ausopen.com

Rezultate în proba de dublu, primul tur:

Lara Arruabarrena(Spania)/Irina BeguYang Zhaoxuan/Ye Qiuyu (China) [WC] 5-7, 6-4, 6-4

Tatjana Maria(Germania)/Raluca Olaru [PR]Bethanie Mattek-Sands/Lucie Safarova [PR] 3-6, 2-6

Jean-Julien Rojer(Olanda)/Horia Tecău [6]Ricardas Berankis(Lituania)/Andreas Haider-Maurer (Austria) 6-4, 6-2

 

Program ziua a 5-a:

Margaret Court Arena, al 3-lea meci (in jurul orei 6-7 dimineaţa): Simona Halep [3] – Bethanie Mattek-Sands (SUA)

Hisense Arena, al 2-lea meci (in jurul orei 3:30-4 dimineaţa): Irina Begu – Carina Witthoeft (Germania)

Terenul 2, al 3-lea meci (nu inainte de 5 dimineaţa): Jean-Julien Rojer (Olanda)/Horia Tecău [6] – Chris Guccione/Lleyton Hewitt (Australia)

Terenul 7, primul meci, ora 2 noaptea: Dominic Inglot (Marea Britanie)/Florin Mergea [14] – Diego Schwartzman/Horacio Zeballos (Argentina)

Terenul 19, ultimul meci (in jurul orei 6 dimineaţa): Vitalia Diatchenko (Rusia)/Irina Begu – Raquel Kops-Jones/Abigail Spears (SUA) [5]

 

Legendă:

WC = Wild card

PR = Protected ranking

Articolul precedentUn om de afaceri chinez cumpără 20% din acțiunile Atletico Madrid
Articolul următorBarometrul stranierilor! Dorin Goian, un nou gol pentru Asteras!
Football, bloody hell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here