Diferența între pontul zilei și biletul zilei – Care dintre cele două este pentru tine?

0
912

Pontul zilei și Biletul zilei sunt două titluri de rubrici general prezente pe site-urile de pronosticuri sportive. Ambele au menirea să ajute cititorii să facă profit, dar se adresează unor tipologii diferite de pariori.

O „redacție” de tipsteri funcționează în felul următor: fiecare expert are câteva competiții pe care le cunoaște foarte bine și din care dă ponturi. În dimineața fiecărei zile, are loc o ședință în care coordonatorul echipei discută cu tipsterii și decid, de comun acord, care sunt sugestiile de pariuri cu cele mai mari șanse de câștig în ziua respectivă.

Se face „lista scurtă” a pronosticurilor care se bucură de cea mai mare încredere și se completează cele două rubrici. La „Pontul zilei”, este publicată predicția cu cele mai mari șanse de câștig dintre toate. Următoarele câteva pronosticuri din listă sunt folosite pentru „Biletul zilei”.

Așadar, în cazul în care te inspiri din prima rubrică, plasezi un pariu single, cu o cotă care variază între 1.50 și 2.50. Pentru o miză de 10 lei profitul nu este unul considerabil, dar probabilitatea de câștig este mare, din moment ce mai mulți cunoscători au considerat acest lucru. Totuși, nu e bine să te încrezi orbește în judecate lor. Analizează, la rândul tău, acel meci.

Dacă ești genul de parior care preferă biletele cu multe selecții, pentru o cotă mai mare, atunci „ți se potrivește” rubrica „Biletul zilei”. Cei care alcătuiesc sugestia de pariu respectă principiul potrivit căruia pe tichet trebuie să fie cât mai puține selecții, astfel că sunt prezentate cel mult patru cote din care să rezulte o cotă finală între 2.00 și 5.00. Pentru o miză de 10 lei, profitul poate fi și de 400%. Să nu uităm că fiecare selecție în parte a fost gândită de un specialist pe respectiva competiție.

Nu e obligatoriu să te iei după tipsteri

Desigur, nu e obligatoriu să te inspiri din ponturile unor tipster pentru a găsi pariuri câștigătoare. Poți alcătui propria selecție de meciuri, din care să formezi mai multe bilete single sau de tip acumulator, nu numai unul. Ca să ai șanse cât mai mari de succes, trebuie să gândești pariurile ca un profesionist:

 • să joci doar pe meciuri în care sunt implicate echipe pe care le cunoști bine;
 • dacă este posibil, să vezi toate partidele din fiecare etapă a competițiilor pe care pariezi;
 • să analizezi evenimentul în detaliu, pornind de la statistică și continuând cu absenții, motivația, elementele de culise;
 • să joci cu mintea, nu cu sufletul;
 • să nu mizezi mulți bani pe bilete cu probabilitate medie sau scăzută de câștig;
 • să ai conturi deschise la mai multe case de pariuri online, astfel încât să pariezi pe cele mai mari cote de pe piață pentru o selecție dată;
 • să nu exagerezi cu numărul de meciuri de pe un bilet;
 • să profiți, atunci când este posibil, de ofertele promoționale;
 • să ai mintea limpede atunci când analizezi partidele;
 • să nu te afecteze un bilet pierdut și să nu te entuziasmezi după ce ai câștigat;
 • să ții un jurnal de pariuri pentru a învăța din greșelile făcute.
Articolul precedentDinamo – Heerenveen 0-0 (20 octombrie 2005 – Cupa UEFA, Grupa F)
Articolul următorAberdeen – FC Argeș 3-0 (Cupa UEFA, turul 2, 21 octombrie 1981)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here