Prin anii 2000, Dietmar Hopp se intoarce la clubul la care a activat în tinerețe, de data asta ca investitor. Contribuțiile sale au generat rezultate imediate: Hoffenheim promovează în a patra ligă, iar 6 ani mai târziu, după numai un sezon în 2. Bundesliga, clubul-minune promovează în Bundesliga, având în lot atât jucători cu experiență din Bundesliga, Jochen Seitz si Tomislav Marić, dar si tinere talente precum Sejad Salihović.

Acest trend avea să continue de-a lungul anilor, iar cantitatea de talente produse sau șlefuite de acest club a fost de-a dreptul uluitoare. Jocul în viteză a fost și va rămâne specialitatea casei, iar jucătorii cu asemenea calități au fost imediat atrași de filozofia clubului.
Dacă am face o listă cu vedetele care au părăsit clubul de-a lungul anilor, am regăsi acolo nume importante precum Roberto Firmino, Niklas Süle, Kevin Volland, Luiz Gustavo sau Gylfi Sigurdsson.
Totuși, sezonul care bate la ușă, poate reprezenta o situație extrem de dificilă pentru antrenorul principal recent instalat pe bancă, Alfred Schreuder. Trei dintre cele mai mari transferuri ale lui Hoffenheim au avut loc în perioada curentă de mercato.
Internaționalii germani Kerem Dembirbay și Nadiem Amiri au fost vânduți rivalilor din Bundesliga, Bayer Leverkusen, în timp ce Nico Schulz s-a alăturat Borussiei Dortmund.
Goleadorul Joelinton a fost și el ademenit de banii din Premier League și s-a alăturat lui Newcastle United. Au făcut bani frumoși, necheltuind mai nimic, 20 de milioane de euro pe jucători noi, generând din vânzări de peste 5 ori mai mult.
Cu toate acestea, cei care au urmărit clubul de-a lungul anilor știu că cei de la club reușesc să găsească jucători cu super-potențial, pe care îi vor vinde mai târziu de 3-4 ori mai scump.
Până acum, în afară de Sebastian Rudy, niciun nume nu atrage atenția din cele 5 transferuri reușite de cei de la Hoffenheim.

Robert Skov – aripa dreptă de la FC Copenhaga. Acesta a spart toate recordurile în sezonul precendent reușind să marcheze de 29 ori. Comparat foarte des cu Lukas Podolski, a fost transferat de FCK de la Silkeborg pentru doar 1 milion de euro în 2017 și de atunci este de neoprit, iar acesta se anunță a fi cel mai reușit transfer din această vară.

Ihlas Bebou – alt mijlocaș dreapta foarte talentat. Cum ar fi terminat Hannover sezonul trecut dacă Bebou nu ar fi fost atât de mult timp accidentat? În primele 11 meciuri ale sezonului, atacantul togolez a marcat 3 goluri și a dat 3 pase de gol. Cu o experiență de luat în seama în Bundesliga și 2.Bundesliga, lovit de accidentări, acesta nu a ajuns niciodată la potențialul maxim și speră ca mutarea asta să fie tot ce avea nevoie pentru a ajunge în vârf.

bilder.bild.de

Sargis Adamyan – un nou left winger. Să aduci la club un jucător de 26 de ani, care a terminat pe locul 8, în liga a 2-a, poate nu pare cea mai deșteaptă mutare, mai ales pentru un club care a jucat în Champions League în sezonul trecut. Chiar și așa cariera armeanului a avut multe suișuri și coborâșuri.

Adamyan a marcat un hat-trick împotriva lui Hamburg sezonul trecut:

Konstantinos Stafylidis – noul fundaș stânga. Internaționalul grec, deși a petrecut câțiva ani buni în Germania, a reușit să adune doar 53 de meciuri. De exemplu, sezonul trecut a apărut în 12 meciuri pentru FC Augsburg. Accidentările l-au ținut departe de teren, în multe perioade, și destul de repetat, dar Alexander Rosen spune despre el că spiritul de luptător și calitățile sale îl recomandă pentru postul de fundaș stânga și că este cel mai potrivit pentru Hoffenheim.

fcaugsburg.de

Philipp Pentke – noul portar. Poate cel mai neinteresant transfer din toate timpurile, Pentke este văzut ca înlocuitor pentru Gregor Kobel care a fost împrumutat la VfB Stuttgart. Cu experiență în 2. și 3. Bundesliga, la 34 de ani este exact ce clubul avea nevoie în acest moment.

Sursa: bundesligafanatic.com

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here