Dezastru pentru România în clasamentul coeficiențiilor UEFA

0
1632

Parcursul foarte slab al echipelor românești în cupele europene de până acum plasează România în subsolul clasamentului coeficiențiilor de țară UEFA. Deși suntem abia în perioada tururilor premergătoare a celor două competiții europene, Liga Campionilor și Europa League, România mai are doar două echipe din cinci care mai pot aduce puncte și eventual schimba situația actuală a clasamentului coeficiențiilor de țară UEFA.

UEFA ROMANIA

În acest moment, România ocupă locul 48 din 53. Pandurii Tg. Jiu este singura echipă care a făcut doar un simplu act de prezență reușind două înfrângeri și 0 puncte pentru România. CSM Poli Iași și Viitorul au fost și ele eliminate însă au reușit să aducă câte 0,5 puncte fiecare. CSM Poli Iași a pierdut în ultima fază șansa unei victorii pe teren propriu cu Hajduk Split, scor 2-2, după ce a condus cu 2-0 în minutul 23. După o înfrângere usturătoare în deplasare, Viitorul a reușit un rezultat de egalitate pe teren propriu, 0-0 cu Gent. Atât CSM Poli Iași cât și Viitorul au fost debutante în această ediție a Europei League.

Tot cu 0,5 a contribuit și campioana en-titre, Astra Giurgiu după egalul, 1-1 de pe teren propriu cu FC Copenhaga. Astra va juca totuși în Play-Off-ul Europa League având astfel șansa de a mai aduce ceva „zestere” în contul României.

Singura echipă românească care a reușit o calificare este Steaua, contribuind totodată cu cel mai mare nr. de puncte în clasamentul coeficienților, 1.5. Un egal (1-1) și o victorie (2-0 cu Sparta Praga sunt rezultatele Stelei de până acum.

Clasamentul complet al coeficienților de țară UEFA

Clasament UEFA

Articolul precedentSpectacol total la #PronoLiga1: încă un Mare Șlem și doi lideri după două etape! Urmează etapa a 3-a!
Articolul următorRomânia – țara care a trimis cele mai multe echipe în cupele europene

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here