Devin Booker, doar 20 de ani, scrie istorie în NBA: 70 de puncte într-un singur meci

Booker este al șaselea jucător din istoria NBA care reușește această performanță, primul la această vârstă

0
3503

Devin Booker are doar 20 de ani și este la al doilea sezon în NBA, iar de azi posesorul unei performanțe mai rar văzute în baschetul nord-american, după ce a marcat nu mai puțin de 70 de puncte în meciul pierdut de echipa sa, Phoenix Suns, 120-130 cu Boston Celtics.

Doar cinci baschetbaliști mai reușiseră până acum să marcheze cel puțin 70 de puncte într-un singur meci din NBA, recordul absolut fiind deținut de către Wilt Chamberlain, care a marcat 100 de puncte într-un Philadelphia Warriors – New York Knicks din 1962. De altfel, Chamberlain a depășit de șase ori bariera celor 70 de puncte.

Ceilalți baschetbaliști ce au atins acest prag sunt Kobe Bryant ( 81 de puncte în Lakers – Raptors, anul 2006 ), David Thompton ( 73 în Denver – Detroit, anul 1978 ), David Robinson ( 71 în Spurs – Clippers, anul 1994) și Elgin Baylor ( 71 puncte în Lakers – Knicks , anul 1960 ). Michael Jordan a rămas la un punct de această bornă, reușind ”doar” 69 de puncte într-un Bulls- Cleveland din 1990.

Revenind la Devin Booker, care a împlinit 20 de ani în octombrie 2016, devine cel mai tânăr jucător din istoria NBA care reușește să marcheze 70 de puncte într-un singur meci.

Recordul actualului sezon îl deținea Klay Thompson ( Golden State Warriors )într-un meci câștigat de echipa sa în fața celor de la Indiana Pacers.

https://www.youtube.com/watch?v=xaiSI3ZYwZ8

Articolul precedentRetro Tikitaka: Primul turneu internațional disputat de “România Liberă”
Articolul următorEliminat după ce a faultat un copil de mingi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here