Dosarul Transferurilor
foto: digi24.ro

O vorbă românească din sfera celor care au dat colțul spune că: ”Despre morți, numai de bine”. Cam discutabilă dacă mă întrebați pe mine, întrucât sunt miliarde de exemple de ”duși” despre care chiar nu se poate vorbi de bine. Am putea înșira și aici vreo câteva zeci de mioritici plecați de printre noi despre care chiar nu am putea găsi vorbe bune, însă avem deja o oală pe foc gata să dea afară. Este vorba despre fericirea care a lovit România fotbalistică astăzi, undeva după ora prânzului: CONDAMNAREA MAFIEI DIN FOTBALUL ROMÂNESC LA PESTE 30 DE ANI DE ÎNDREPTARE! Haideți să rememorăm puțin modul în care am primit azi minunata veste de la Curtea de Apel București.

Totul a început în jurul orei 14:00. În timp ce-l priveam pe primul plagiator al țării cum își prezintă Guvernul cu numărul 3, 4, 5, radical din 36 sau naiba mai știe unde la ce număr s-a mai ajuns în mizeria politicii românești, un BREAKING NEWS a îngălbenit dintr-o dată televiziunile de știri și de sport din România. Fiind pe un post de știri politice, recunosc că m-am înverzit, întrucât trebuia să fie ceva grav pentru a întrerupe un teatru politic atât de mediatizat precum instalarea unui Guvern de oameni mici. Inițial crezusem că Putin a dat drumul la ”artificii”, însă imediat am auzit formularea ”Avem informații de ultimă oră de la Curtea de Apel București…” Din acel moment soarele din viața mea și a milioane de români a început să urce rapid pe cer…

Că tot am pronunțat cuvântul ”rapid”, primul care a aflat de faptul că principala sa sursă de lumină de diseară încolo nu va mai fi soarele, ci un bec de 60W a fost groparul clubului din Giulești: George Copos. Un om curat ca lacrima unei fecioare, un om care și-a dat viața pentru fotbal, un om care a dat și ultimul leu pentru Rapid, este acum în drum spre lumea celor aflați la 90 de grade. După cum bine știți, odinioară, mai precis pe 18 februarie 2013, acest domn din Giulești mi-a adresat o scrisoare pe blogul să personal, ca răspuns la un articol în care îi ziceam adevărul gol-goluț despre cine este, ce a făcut și, BINGO, unde va ajunge.

Printre altele, în acea scrisoare domnul Copos îmi spunea, ca răspuns la ACEST articol, cam așa: ”Ce nu înţeleg este furia şi ura cu care amesteci lucrurile obiective privind Rapidul, cu cele subiective, care mă privesc personal pe mine. Nu sunt nici supărăcios, nici ranchiunos, nici sensibil „ca o fată mare”, aşa că expresii mojiceşti de genul „bandit”, „infractor”, „hoţ”, „comunist împuţit” (asta din urmă îmi place foarte mult; cred că pentru tine ar merge perfect sub forma „büdös oláh”) – toate nedovedite – mă lasă rece. Am auzit multe prostii de acest gen în viaţa mea. E drept, nici nu am rămas dator.” Într-adevăr, la acea dată nea George mi-a dat o replică superbă, una apreciată de fanii dânsului și nu numai. Cu alte cuvinte, cum spune și dânsul, nu a rămas dator. Din păcate pentru el, la ceva mai mult de un an de zile de la acea demonstrație de cultură, zumzetul de cătușe îi bat în geam. Drept urmare, într-un pui de retorică, vă întreb din nou domnule Copos: Avem voie să vă alintăm cu termenul bandit, infractor, hoț, pușcăriaș …sau preferați un „büdös oláh”?

Lăsându-l pe George Copos în amarul său, haideți să trecem mai departe. Așadar, cu bulibașa deja ”rezolvată”, așteptam încă 7 vești bune de la Curtea de Apel. Iar aceastea aveau să vină una după alta. Ați câștigat vreodată la Loto 6/49 ? Știu, nu, însă imaginați-vă că va uitați la extragere cu biletul în mână și ați prinde fiecare număr. Ei bine, exact așa a fost și azi. După Copos, au urmat numai bile albe pentru iubitorii fotbalului din România, practic numai bile câștigătoare:

– Mihai Stoica: trei ani şi şase luni cu executare

– Cristi Borcea: șase ani şi patru luni cu executare

– Ioan Becali: şase ani şi patru luni cu executare

– Victor Becali: patru ani şi opt luni cu executare

– Jean Pădureanu: trei ani şi patru luni cu executare

– Gică Popescu: trei ani şi o lună cu executare

– Gigi Neţoiu: trei ani şi patru luni cu executare

Foarte important este acum să nu cădem în acea cretină extremă a ”dar de ce vă bucurați de răul altcuiva?” Nu, oameni buni, aici nu e vorba de a te bucura de răul altcuiva, ci de a te bucura că niște hoți, bandiți, oameni de nimic, ajung acolo unde le este locul.

Toți acești indivizi au prejudiciat bugetul de stat cu 1,5 milioane de dolari, dar şi patru cluburi din Liga I, cu 10 milioane de dolari. Toți acești indivizi au pus umărul la degradarea fotbalului românesc de-a lungul anilor. Toți acești indivizi și-au bătut joc de presă, de fotbal de spectatori și de telespectatori.

Așadar, lui Gigi i se alătură alți 8 titulari de prim nivel în Naționala Penalilor Români. La o simplă adunare avem 9. De cine mai e nevoie pentru a putea începe meciul? Exact: Nașu & Mitică.. still to come!  

3 COMENTARII

  1. Perfect de acord.Avem dreptul sa ne bucuram pentru ca niste infractori care ne-au sfidat vreo 20 de ani,care s-au transformat in modele admirate de tineri,care ne-au ras in fata ca ei pot sa faca orice fara sa li se intample nimic,au ajuns acolo unde le este locul.Si pedepsele sunt prea mici in comparatie cu toate faptele lor.

  2. […] Calea Lactee, Zoso,Groparul, Daily Cotcodac, Marian Ionescu, Tikitaka, Marian Ionescu din nou, Cătălin Tolontan, Daily Cotocodac din nou, La Colţu’ Străzii, […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here