Derby d’Italia. Mourinho a câştigat la scor duelul antrenorilor, Juve smulge egalul pe final (+Rezumat VIDEO)

0
442

Juventus-Inter s-a încheiat 1-1, dar duelul antrenorilor a fost câştigat la scor de Jose Mourinho. „Mister” Ranieri a dovedit încă o dată că este un tehnician limitat, care nu poate cuceri decât cel mult Cupa Italiei. Faptul că „bianconnerri” au scăpat nebătuţi se datorează exclusiv determinării şi entuziasmului, nicidecum vreunei tactici minune. De altfel, Corriere dello Sport a ieşit pe prima pagină cu un titlul sugestiv: „Cuore Juve, Scudetto Inter”. Iar într-un sondaj al aceluiaşi ziar, 70% dintre cititori consideră injust rezultatul final. Dar, aşa cum spune un clişeu nesuferit, fotbalul se joacă pe goluri”.

Să-l lăsăm pe Mourinho să explice cum a gândit meciul: „Am considerat că este mai bine să-l las doar pe Cambiasso în faţa apărării şi să-i avansez pe Muntari şi pe Stankovic. Astfel, Figo şi Mario au beneficiat de mai multe şanse în atac. Pe Zanetti l-am preferat ca fundaş dreapta pentru abilităţile sale defensive. Nu este uşor de jucat împotriva lui Nedved, pentru că cehul nu evoluează doar în bandă, ci vine şi în centru. În plus, experienţa lui Zanetti a fost fundamentală pentru decizia mea. Chivu este apărător central, dar dă încredere colegilor chiar şi în bandă. Echipa s-a adaptat şi a jucat foarte bine”.

Mou a avut dreptate. Cu Stankovic şi Muntari făcând pe salahorii şi cu un Cambiasso impecabil ca de obicei, Inter a câştigat clar mijlocul. Şi într-adevăr, Figo şi Balotelli au fost eliberaţi şi au apărut la finalizare, cei doi având marile ocazii ale „nerazzurrilor” în prima parte. Iar faza golului, un contraatac de manual, pe traseul Ibra-Stankovic-Ibra-Muntari-Balotelli, a fost o frumuseţe. Singura reacţie a lui Ranieri după ce Inter a deschis scorul a fost introducerea lui Trezeguet, anulată imediat de tehnicianul campioanei Italiei prin două schimbări care să betoneze apărarea, Vieira şi Burdisso în locul lui Balotelli şi Muntari. Profitând şi de eliminarea lui Tiago, Stankovic a urcat în spatele lui Ibrahimovic şi a fost la un pas de a face 2-0 şi de a închide meciul. Ultima lovitură a lui Mourinho a fost trimiterea în teren a lui Cruz, argentinianul fiind şi el aproape de gol, chiar la prima atingere de minge. Buffon i-a ţinut însă în joc pe torinezi şi, pentru că fotbalul nu este mereu matematică, Grygera a egalat după un corner în care era mult prea liber în careul lui Julio Cesar.

FOTO: Corriere dello Sport

Mai multe despre derby AICI

Articolul precedentDe ce mă uit pe GSP TV?
Articolul următorPrimul campionat de fotbal din Statele Unite

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here