Dennis Herod, portarul cu umărul dislocat care a marcat golul victoriei

0
2898

16 februarie 1952, etapa a 31-a din prima ligă engleză de fotbal (Football League First Division), Aston Villa primea vizita celor de la Stoke City. Gazdele se băteau pentru locurile fruntașe din clasament în timp ce oaspeții luptau pentru supraviețuirea pe primă scenă a fotbalului englez. Meciul nu se anunța unul cu vreo încărcătură anume însă avea să intre în istoria fotbalului.

Dennis Herod
Dennis Herod într-un meci cu Tottenham, 1952 / Foto: stokesentinel.co.uk

După o jumătate de oră de joc, “olarii” conduceau cu 2-0 și se părea că nu vor avea prea mari probleme în a câștiga meciul, doar că portarul Dennis Herod a suferit o accidentare pe cât de urâtă pe atât de gravă: și-a dislocat umărul. Potrivit regulilor jocului de la acea vremea, ținând cont că înlocuirea era de domeniul fantasticului, avea două opțiuni: să-și lase echipa în inferioritate numerică sau să rămână pe teren cu umărul dislocat. Herod a ales a doua opțiune însă nu prea a fost de mare ajutor echipei în postura de goalkeeper.

La prima acțiune mai serioasă a celor de la Villa, Herod, a primit gol chiar înainte de pauză. Scorul era 2-1 pentru Stoke. În repriza a doua, Herod a făcut schimb de poziții cu atacantul Sammy Smyth, jucând astfel o repriză ca atacant dar și cu un umăr dislocat. Datorită scorului de pe tabelă dar mai ales condiției lui Herod, adversarii nu i-au acordat prea multă atenție lăsându-l aproape în permanență nemarcat. La un contra-atac, Herod a primit un balon într-o poziție destul de bună. A înaintat până ce s-a trezit față în față cu portarul lui Aston Villa, Con Martin. Fără să stea prea mult pe gânduri, Herod a șutat puternic iar mingea s-a oprit în plasa lui Martin, 3-1. Gazdele au reușit să reducă din diferență spre finalul partidei. S-a terminat 3-2 pentru Stoke iar Dennis Herod a rămas în istorie.

Articolul precedentItalia 2-1 România, 16 februarie 1980
Articolul următorJucătorii lui Olympique Marseille vor purta tricouri cu numele lor în chineză pentru meciul cu Bordeaux

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here