Demn de Cartea Recordurilor. Are 55 de ani și tocmai a semnat un nou contract profesionist cu o echipă din Spania

0
2360

Dacă antrenorii îmi spun să bag alergări timp de 20 de minute, alerg 25. Dacă mă pun să fac 50 de flotări, fac 100. Îmi place să mă antrenez”. Așa își explică Robert Carmona lunga carieră de fotbalist, o carieră care până acum i-a adus trei recorduri în Cartea Recordurilor. El este ”cel mai bătrân fotbalist profesionist” și se mândrește cu această performanță la cei 55 de ani ai săi.

Carmona a început să joace fotbal la vârsta de 11 ani, împins din spate de către tatăl său, fost fotbalist și el. Primii bani din fotbal i-a câștigat când avea 15 ani, atunci când a prins primul său contract profesionist cu echipa Pan de Azucar, undeva prin eșaloanele inferioare ale fotbalului uruguayan. La Pan de Azucar avea să se întoarcă să joace în 2015, la 40 de ani distanță de acel prim contract.

Născut în Montevideo ( Uruguay ) pe 30 aprilie 1962, Carmona și-a trecut de-a lungul timpului un număr de 28 de echipe în amplul său CV. O perioadă a fost chiar și antrenorul unui selecționate uruguayene compusă din fotbaliști ce activau în divizii inferioare, așa-zisa Seleccion C. Nu își mai aduce aminte câte meciuri a jucat și câte goluri a marcat, însă cea mai remarcabilă performanță a sa sunt cele trei recorduri Guiness Book pe care le-a stabilit în ultimii ani, devenind cel mai bătrân fotbalist profesionist din istorie, record ce i l-a suflat unui nume celebru în istoria fotbalului: Sir Stanley Matthews. Mathews și-a terminat cariera la vârsta de 51 de ani.

Carmona a jucat mereu în eșaloane fotbalistice inferioare, niciodata mai sus de o divizie secundă, însă în campionate ale mai multor țări din America de Sud, chiar și în Statele Unite.
Ideea de a apărea în Cartea Recordurilor i-a venit fetei mele, care a văzut o astfel de carte în raftul unei librării. Avem 43 de ani atunci și mă gândeam la retragere. Între timp am mai jucat în 10 echipe. ” spunea Carmona anul trecut într-un interviu acordat site-ului conmebol.com.

Pe punctul de a împlini 55 de ani, Carmona a semnat un nou contract profesionist, primul cu o echipă din Europa. Zilele trecute a coborât dintr-un avion aterizat pe aeroportul din Barcelona, acolo unde a fost așteptat de președintele clubului Inter Ibiza ( Tercera Division ), acolo unde va stabili un al alt record oficial de longevitate în fotbal.

Clubul spaniol a postat pe facebook un clip video cu primul antrenament  al recentei lor achiziții.

Articolul precedentFrank Lampard și John Terry, rivali într-un concurs TV. Cine a câștigat
Articolul următorAșa reacționează un american atunci când îl vede pe Messi jucând fotbal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here