Decizie grea luată în calificările pentru Cupa Africii, de teama virusului Ebola

0
1857

53cbdd6ea5944dd284194c58c639b6b7

Africa de Vest se confruntă de cinci luni cu cea mai mare epidemie de Ebola din istorie, peste 700 de persoane pierzându-şi viaţa în Guineea, Sierra Leone şi Liberia. Puternica răspândire a virusului a alarmat mai multe organizaţii din lume, iar printre cei afectaţi (nu de virus, dar în mod direct) se află şi naţionala de fotbal a insulelor Seychelles.

La sfârşitul săptămânii are loc ultima rundă de preliminarii pentru calificările în Cupa Africii, iar Seychelles trebuia să dispute pe teren propriu, returul meciului cu Sierra Leone (2-0 în tur). Însă partida nu se va mai disputa, de teamă ca jucătorii din Sierra Leone să nu aducă virusul Ebola şi să-l răspândească în Seychelles! O decizie grea după cum afirmă şi preşedintele Federaţiei de Fotbal din Seychelles:

“Am luat decizia în urma sfaturilor primite de la Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Externe. Ne-au transmis că nu le vor permite jucătorilor din Sierra Leone să între în ţară şi ne-au rugat să amânăm meciul pentru o perioadă nedeterminată, dar considerăm că este mai bine şi mai corect să cedăm meciul decât să lungim situaţia.

Din punct de vedere fotbalistic este greu şi sunt extrem de dezamăgit întrucât întreaga ţara aştepta cu entuziasm acest meci”, a declarat Elvis Chetty pentru BBC Sport.

Astfel, Sierra Leone va avansa în următoarea faza a calificărilor, cea a grupelor. Echipa apucase deja să plece la drum, aflându-se în Kenya, unde a fost oprită înainte de a se îmbarca în avion.

Rămâne de văzut cum va evolua situaţia în următoarea lună deoarece în septembrie încep meciurile din faza grupelor, iar două din cele trei ţări afectate de Ebola sunt calificate: Sierra Leone şi Guineea.

sursa foto: mysierraleoneonline.com

Articolul precedentTripla lui Fatai a rezolvat meciul: Astra – Slovan Liberec 3-0. Desfășurarea partidei
Articolul următor#TikiGolaço: Andre Luis, Atletico Goianiense, Brazilia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here