De miercuri, in Portugalia „Cupa Algarve“ la fotbal feminin

0
3433

Dupa campionatele mondiale si turneul olimpic, „Cupa Algarve“ este cea mai importanta competitie a fotbalului feminin reunind de 20 de ani incoace cele mai bune echipe din lume exceptand de data aceasta  Franta. Editia cu numarul 20 are loc intre 6 si 13 martie in mai multe localitati din sudul Portugaliei, printre care Faro, Lagos, Albufeira, Ferreiras, Parchal, Vila Real de Santo Antonio.

Ca de fiecare data participa 12 echipe impartite in trei grupe:

A: Danemarca, Germania, Japonia, Norvegia

B: China, Islanda, Suedia, USA

C: Mexico, Portugalia, Tara Galilor, Ungaria.

In cadrul grupelor se joaca sistem turneu, dupa care au loc partidele de departajare. Castigatoarele grupelor A si B joaca finala, iar echipele clasate pe locurile secunde asa-zisa finala mica. Cele de pe locurile 3 din aceste grupe disputa locurile 5 si 6. Castigatoarea grupei C  intalneste echipa mai buna dintre cele doua clasate pe locul 4 in grupele A si B in disputa pentru locurile 7 si 8. Insfarsit, cealalata echipa clasata pe locul 4 in grupele A/B joaca cu a doua clasata din grupa C  disputand locurile 9 si 10, iar ultimele doua clasate din grupa C se reintalnesc intr-un joc pentru locurile 11 si 12. Toate aceste meciuri au loc in aceeasi zi, 13 martie, finala disputandu-se la Faro.

Favoritele turneului sunt inainte de toate echipele Germaniei, Japoniei, Suediei si USA pe care comentatorii le asteapta in semifinale si fireste in finala.

Eurosport transmite in direct cele mai interesante intalniri.

G.L. Neamtu

 

Articolul precedentReal, cu cântec, Dortmund, cu talent! Spaniolii și nemții se califică în sferturi!
Articolul următorBox: Vladimir Kliciko isi pune titlurile in joc in fata lui Franceso Pianeta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here