De la Serea lui Dinamo, la Colțescu Astrei: unul a băgat trei, altul a scos trei!

2
2116

Sebastian ColtescuZiua de 12 August 2015 va rămâne în istoria fotbalului românesc ca ziua în care s-a petrecut unul dintre cele mai mari jafuri din prima ligă a României, fie că vorbim de Divizia A sau Liga 1. Furtul lui Sebastian Colțescu din meciul Astra – Steaua 2-0, văzut, comentat și acceptat de o țară întreagă, are însă un corespondent în trecutul fotbalului românesc. Ei bine, demult, tare demult, undeva în urmă cu un deceniu, pe vremea când unii investitori din fotbal controlau vântul și cumpărau iarba pentru ca echipele lor să câștige titluri, în Liga 1 exista Dinamo București. Mulți inocenți vor spune: ”Da, dar Dinamo există și acum!”, însă lucrurile nu stau deloc așa. Dacă acum trupa lui Negoiță nu mai reprezintă nimic în fotbal, fiind în insolvență și într-o reconstrucție fără final, știți voi, acel ”New Dinamo” de comedie, în urmă cu 10 ani Dinamo rupea tot în România. Din seria nemărginită de ”măceluri”, ne vom referi azi la un anume Dinamo – FC Național 4-0, un omolog perfect al acestui Astra-Steaua 2-0.

Tot omologi sunt și cei doi penali care au condus aceste partide: strămoșul hoției din fotbalul anilor ’00, Ionică Serea, respectiv contemporanul debilității mintale din fotbalul zilelor noastre, Sebastian Colțescu. Deși au reprezentat (Ionică) și reprezintă încă (Sebastian) două elemente care nu au ce căuta în arbitraj, cei doi ”fluierași” și-au făcut din plin datoria față de ”cine trebuie”. Dacă Serea și-a făcut datoria față de băieții șmecheri din fotbalul românesc, adică cei care cuvântă mult și cumpără și mai mult, celălalt, Colțescu, și-a făcut din plin datoria față de ”caii verzi pe pereți” care există în capul său afectat. Există mulți care pun prestația olteanului din meciul Astra-Steaua pe seama unor influențe financiare, însă este greu de crezut că încă se mai practică astfel de lucruri. Probabil că mai există, însă nu putem băga mâna în foc că Sebi s-ar arunca acum după mărunțiș, asta după ce era să se arunce în altă lume”.

Revenind la analogia Ionică-Sebi, este interesant cum cei doi au jucat pe cifra 3. Diferența este faptul că la semifinala de Cupă din 2015 Ionică Serea le-a pus pe tavă dinamoviștilor trei goluri, după deciziile absolut aiurea la simulările lui Mihalcea (una în marginea careului și două în careu), în timp ce Sebastian Colțescu le-a scos steliștilor trei goluri din poartă.

În ceea ce-l privește pe primul, Ionică Serea avea să fie pedepsit mai târziu, fiind arestat după un mărunțiș de 20,000 de Euro, probabil mult mai puțin decât luase în anii de glorie anteriori. Întrebarea care se pune acum e ce se va întâmpla cu problematicul mintal Sebastian Colțescu ? Cât va mai fi lăsat olteanul să distrugă meciuri și, până la urmă, să se distrugă pe sine însuși ?. În 2005, președintele CCA, Ion Crăciunescu, spunea, referindu-se la Serea că: ”N-o să-l mai las să arbitreze în Divizia A niciodată. Nu este posibil să faci atâtea greșeli în favoarea unei singure formații”. Oare ce-ar trebui să spună acum Kyros Vassaras despre Colțescu ? Îl poate el lăsa de izbeliște. Îl poate el lăsa să se arunce într-o mare a depresiei ?

Articolul precedentRogers Cup: Halep – Jankovic 6-3, 6-4, revenire cu succes pe suprafața favorită!
Articolul următorSimona Halep, alături de Ana Ivanovic, în cel mai nou clip de promovare Adidas

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here