Ronaldo – cei mai tineri dintre voi o să vă gândiți la Cristiano Ronaldo când auziți numele ăsta însă cei mai în vârstă sigur se gândesc la Ronaldo Nazario da Lima, cum cum se zice în popor, “Originalul”, pe lângă supranumele de “Il Fenomeno“.

Ronaldo
Ronaldo la Mondialul din 1994 / sursa foto: dailymail.co.uk

Indubitabil, Ronaldo (Nazario da Lima căci la el ne referim în acest articol) este un reper important în istoria fotbalului. Înzestrat cu o tehnicitate ieșită din comun, tipic brazilienilor, Ronaldo poate fi orcând propus pentru titlul de cel mai bun atacant din istorie.

Ronaldo a fost în lotul Braziliei la Campionatul Mondial din 1994 însă nu a jucat niciun minut. Avea doar 17 ani. Un lucru curios de la acel Mondial este faptul că Ronaldo trebuia să poarte numele de Ronaldinho pe tricou și asta pentru că în echipă exista un alt jucător cu același nume, mai exact este vorba despre Ronaldo Rodrigues de Jesus care era selecționat constant în naționala Brazilei în ultimii ani până la acel Mondial și în mod normal ar fi trebuit să joace cu numele de Ronaldo pe tricou. Rodrigues de Jesus a ales însă să-și schimbe el numele și nu puștiul de 17 ani, astfel că jucătorul formației Shimizu S-Pulse (Japonia) de la acea vreme a devenit Ronaldao.

Începând cu Olimpiada de la Atlanta, 1996, Ronaldo a jucat cu numele de Ronaldinho pe tricou pentru că de această dată, Ronaldo Rodrigues de Jesus a ales să joace cu numele Ronaldo. 3 ani mai tâziu, în naționala mare a Brazilei mai era selecționat un fotbalist cu numele de Ronaldo, mai exact Ronaldo de Assis Moreira. Atunci Ronaldo Nazario da Lima și-a schimbat numele cu care a devenit faimos în toată lumea, iar Ronaldo de Assis Moreira a devenit Ronaldinho – nume pe care îl păstrează și astăzi. La naționala U20, Ronaldinho juca cu numele de Ronaldo

Ronaldinho este diminutivul numelui Ronaldo iar Ronaldao, augumentativul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here