De data asta e pe bune… Maldini se retrage

2
563

Unii nu au ani de viaţă câţi are el de fotbal la înalt nivel. La cel mai înalt nivel. Unul dintre cei mai mari fotbalişti nu doar din istoria lui AC Milan, ci şi din istoria fotbalului, Paolo Maldini, se retrage. Definitiv şi irevocabil. În acest weekend, jucătorul cu o carieră fabuloasă de 25 de ani, va disputa ultimul său meci pe stadionul unde a trăit atât de multe. Probabil fanii „rossonerrilor” îi vor organiza o ieşire din scenă de neuitat. Nici nu ar putea fi altfel. Şi căpitanul lor le-a oferit satisfacţii unice.

20 ianuarie 1985. Milan juca la Udinese, într-o partidă încheiată nedecis, scor 1-1. La pauză a fost introdus în teren, în locul accidentatului Battistini. Pentru fanii „diavolului” şi pentru ziarişti, puştiul firav de nici 17 ani nu era decât o mare speranţă şi, mai ales, fiul marelui Cesare. A fost debutul unei poveşti uluitoare, cu titluri, trofee, triumfuri, dar şi eşecuri. Dar acum, când se trage linie, ne dăm seama că, de fapt, Cesare este tatăl lui Paolo.

Revista World Soccer a realizat un interviu cu legenda „rossonerrilor”, iar Gazzetta dello Sport i-a dedicat un articol de adio. Pentru că, la finalul acestui sezon, fotbalul va rămâne mai sărac. Chiar şi pentru mine, un interist convins.

Articolul precedentRapid-Universitatea…istorie si rivalitate
Articolul următorBundesliga: Wolfsburg uber alles! (+Rezumate VIDEO)

2 COMENTARII

  1. O sa avem o Serie A mult mai saraca , legenda vie se retrage : PAOLO MALDINI . 7 campionate , 5 Uefa Champions League’uri , 2 Euro sau 2 Cupe Mondiale……nu oricine are macar una din ele in palmares . GRAZIE PAOLO !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here