De ce sunt 9 (nouă) șteliști în lotul naționalei?

0
1200
foto: gsp.rp

Pentru că toți cei nouă steliști și-au meritat selecția! Cel mai probabil, ar fi trebuit să fie 10 cu Rusescu, părerea mea! Mi se pare nromal ca scheletul naționalei să fie alcătuit din jucătorii cei mai în formă și implicit de la cea mai în formă echipă e momentului, și cred că sunteți cu toții de a acord cu mine că vorbim aici de Steaua!

Din 11 meciuri în Liga 1, Steaua are 9 victorii, un egal și o înfrângere. Conduce clasamentul cu 28 de puncte, cu 3 mai mult decât Pandurii și cu 7 mai mult decât Astra, formația care se află pe ultima treaptă a padiumului! Ultima înfrângere a Stelei datează din 27 august atunci când pierdea la Vaslui cu scorul de 3-1. A bătut CFR Cluj, campioana en-titre și Rapid, adică două contra candidate la titlu.

Ocupă primul loc în Grupa D a Europa League după ce a terminat la egalitate (2-2) cu Stuttgart în deplasare și a câșigat la limită (1-0) cu danezii de la Kobehavn pe teren propriu.

În plus, s-a calificat în optimile Cupei României după ce a trecut de Tg. Mureș cu 3-1 în Ghencea!

Cred că pănă aici nu are nimeni nimic de contestat. Sunt rezultatele pe care le-au obținut jucătorii selecționați de Pițurcă.

Ciprian Tătărușanu – este un portar obișnuit al naționalei! Are 13 selecții la naționala de seniori a României și 13 la cea de sub 21 de ani.

Florin Gardoş – a lăsat o impresie destul de bună la națională chiar dacă la Steaua nu prea s-a remarcat. A mai fost selecționat de 7 ori în națională până acum. La reprezentativa U21 a bifat 9 meciuri.

Vlad Chiricheş – se află într-o formă destul de bună. A debutat la națională pe vremea când încă era la Pandurii. A mai fost selecționat de 12 ori până acum. Are 3 meciuri la naționala sub 21 de ani!

Iasmin Latovlevici – Și el ca și Gardoș a lăsat o impresie destul de bună la națională și cred că ăsta e principalul motiv pentru care Pițurcă l-a selecționat și pentru această dublă. Are 5 meciuri la seniori și 8 la națioanla sub 21 de ani.

Adrian Popa – e un fel de Bănel Nicoliță și a jucat destul de bine pentru Steaua în ultima perioadă! Nu știu alți viteziști la națională în afară de Bănel (care nu a fost chemat). Cred că e nevoie de un astfel de jucător la națională. Cel mai probabil Bănel a fost lăsat acasă din cauza lui Popa! S-a remarcat sezonul trecut la Chiajna! Este debutant la echipa națională!

Mihai Pintilii – se află într-o formă bună. A mai fost selecționat de 6 ori la națională până acum. A debutat pe vremea când juca în tricoul Pandurilor!

Alexandru Bourceanu – un obișnuit al naționalei. Este al doilea cel mai selecționat stelist după Tănase, cu 14 convocări. A debutat în 2009, pe vremea când juca pentru Poli Timișoara!

Cristian Tănase – cel mai reprezentativ jucător al Stelei la națională. A debutat în 2008, a fost selecționat de 24 de ori și a marcat 4 goluri.

Alexandru Chipciu – forma bună pe care a arătat-o la Brașov, l-a propulsat la naționala mare. Din 2012 este în curtea Stelei pentru care a marcat 5 goluri în 25 de meciuri. La națională a mai fost convocat de 5 ori și a marcat un gol. A mai fost convocat la reprezentativele de sub 19 ani și sub 17 ani ale naționalei.

Cu excepția lui Adrian Popa, care e debutant, toți ceilalți fotbaliști care joacă la Steaua au mai îmbrăcat tricoul naționalei.

Articolul precedentDel Piero TV, HD și 3D!
Articolul următor”Fotbaliștii” Stelei au rău de înălțime!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here