De ce s-au cerut peste 100 de milioane de euro pentru Gareth Bale?

1
1560

UPDATE: Real Madrid a anunţat în această seară transferul lui Gareth Bale. Galezul va semna un contract pe 6 sezoane şi va fi prezentat mâine, la ora 13:00, ora Spaniei. Suma de transfer variază, ziarele spaniole spunând că a costat 91 de milioane de euro, în timp ce englezii scriu că s-au plătit 100 de milioane de euro.

Gareth Bale, cu permisiunea lui Chiricheș, este jucătorul care a ținut capul de afiș al ziarelor sportive din Spania și Anglia pe durata ultimelor saptamani, posibilul lui transfer la Real Madrid crescând, în materie de sume vehiculate, într-o zi cât altele într-un an.

Cine s-ar fi gândit în 1998, atunci când Southampton l-a remarcat într-un turneu de ”șase contra șase” și ulterior, în aprilie 2006, atunci când debuta cu prima echipă ”Saints” la doar 16 ani, că e pe cale să devină cel mai scump transfer din istoria fotbalului?

Au fost nevoie de puține meciuri cu Southampton pentru ca Tottenham să plătească pentru el aproape 13 milioane, chiar dacă galezul nu împlinise 18 ani și nu jucase încă vreun meci oficial în Premier League. Evoluțiile lui Bale, tot mai bune de la sezon la sezon, i-au ridicat valoarea pe piața transferurilor la cote inimaginabile atunci când a fost descoperit, ajungând de la 7,5 milioane de euro, suma la care era cotat la Sothampton, la cele 120 de milioane cu care deschidea ediția zilele trecute ziarul spaniol AS. Motivul e simplu de văzut, Bale, fotbalist de bandă, având un progres enorm, ajungând ca în ultimul sezon să aibă o medie de 0,59 goluri pe meci.

grafic bale

Chiar și așa, transfermarket îi dă o cotă de piață de doar 50 de milioane celui care a fost ales Jucătorul Sezonului 2012-2013, în fața unor nume ca Van Persie(Manchester United) sau Juan Mata(Chelsea).

evolutie pret bale

Articolul precedentSimona Halep cedează doar un game în fața Mariei Kirilenko și e în optimi
Articolul următorMartin Mutumba, varianta suedezo-ugandeză a lui Ronaldinho!

1 COMENTARIU

  1. “Chiar și așa, transfermarket îi dă o cotă de piață de doar 50 de milioane celui care a fost ales Jucătorul Sezonului 2012-2013, în fața unor nume ca Van Persie(Manchester United) sau Juan Mata(Chelsea).”

    cei de la transfermarket uita ca levy a cheltuit pana astazi in jurul sumei de 50 mil euro pe bale suma de transfer + salariu,impozite …iar acest galez produce in momentul de fata ptr totte…din marketingul +brandul sau in jur de 15 mil euro anual…..
    forbes sau alti analizeaza si spun ca brandul real madrid + bale vor ajunge lejer la 25-30 mil anual partea clubului.
    SI ATUNCI CU CAT SA IL VANDA LEVY!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here