De ce am ”pierdut” meciul cu Ungaria ?

1
1433

victor piturca Romania ArgentinaÎn general, când vine vorba de fotbalul la nivel de preliminarii, fie ele pentru un Mondial sau pentru un European, România este în ultimii ani una dintre echipele slabe ale Europei, una dintre cârpe, s-o spunem pe românește. Pe noi ne cam bate oricine, când dorește sau când nu dorește. Se întâmplă însă ca uneori, stupoare, să pornim cu prima șansă în unele meciuri și, dacă ne uităm la grupa pentru Euro 2016, în unele preliminarii. Așa s-a întâmplat și azi, în meciul cu Ungaria. Pe hârtie, la pariuri, pe teren, pe la talk-show-uri și în tribune, România era favorită clară cu Ungaria. Se punea, vorba aceea cretină, doar ”problema scorului”. Da, noi, cei mai desculți eram atât de cocoși să ne punem problema diferenței de pe tabelă.

Ei bine, în ciuda acestor auto-critici, România chiar pornea clar favorită cu Ungaria. Nu putem spune că se întrevedea un succes categoric, însă nu aveam altă variantă în afara victoriei. În afara selecționerului, totul era perfect la lot. Aveam portari de unde alege, fundași unul și unul (deși unul nu mai e de ceva timp fotbalist), mijlocași gârlă și atacanți în formă. Cu toate acestea, rezultatul meciului a fost unul catastrofal. România – Ungaria a fost 1-1, după un meci în care, pentru a ”n”-a oară, peștele s-a împuțit de la cap.

Să vedem, în câteva puncte, de ce am ”pierdut” meciul cu Ungaria. Da, pierdut, pentru că un 1-1 cu ”nimeni” în fotbalul mondial este un eșec.

1. Pentru ca Pițurcă – varianta clasică!

Piți e genul de antrenor care ar face să pară mică și o echipă ca Barca, Real sau Bayern. Asta cu ”cel mai bun lot convocat e o tâmpenie”. Degeaba ai cele mai bune ingrediente din lume pentru a face o mâncare delicioasă, dacă nu știi cum să le gătești. Exact așa a fost și cazul lui Pițurcă, care, după o repriză bună, a ordonat retragerea.

2. Pentru că Pițurcă (II) – varianta Dodelofilă!

Șoavă, Cociș, Florescu, Fl. Petre, luați-o în care ordine vreți și atribuiți-i oricăror antrenori. Aceștia au fost jucătorii de care nu puteam scăpa în trecut nici în ruptul capului. Acum, un nou desculț evadează în preferințele selecționerului. Acesta este Cristi Tănase, cunoscut în lumea amatorilor drept ”Dodel”. Ei bine, Dodel nu are loc nici pe banca de rezerve la Steaua (nu ar trebui, dar acolo e caz de Gâlcă), iar la națională are numărul 10… și mai și joacă. A intrat și azi, înlocuind singurul FOTBALIST DIN ROMÂNIA, iar rezultatul s-a văzut.

3. Pentru că Pițurcă (III) – varianta WTF?!

 ”I-am scos pe Maxim și Sânmărtean și i-am introdus pe Tănase și Stancu pentru că doream mai multă viteză”. După cum bine ați văzut, Piți poartă ochelari. Dacă vă întrebați „de ce?”, răspunsul e simplu și scurt: degeaba! În ce Univers sunt Bogdan Stancu și Cristi Tănase rapizi ?! Dacă voiai viteză, băgai un Torje, un Enache, dar nu un cuplu de adormiți!

4. Pentru că Vlad Chiricheș s-a retras din fotbal!

S-au dat aproape 10 milioane pe el, însă în loc să confirme suma, fundașul român de la Tottenham o duce din rău în mai rău, Ok, a jucat pe un post neobișnuit, cel de fundaș dreapta, însă asta nu-i scuză cu nimic prostiile tehnice. Preluări de amator, poziționări aiurea la fazele fixe, mingi pierdute la centrul terenului, iată definiția lui Vlad Chiricheș, un jucător care nu va mai juca mult în fotbalul real din Anglia.

5. Pentru că FRF-ul de la Burleanu se împute!

Ca orice oameni normali, ne-am bucurat când am scăpat de Mircea Sandu. Cine nu s-ar bucura să se vindece de cancer? Din păcate însă, se pare că am dat de o boală mult mai gravă, numită Răzvan Burleanu. Un Iliescu al fotbalului, actualul președinte al FRF tolerează în continuare o bătaie de joc la echipa națională. Lăsând la o parte faptul că nu l-a schimbat pe Pițurcă, așa cum promisese în campanie, Burleanu acceptă acum o stare de instabilitate la nivelul băncii tehnice. Nu ai voie să mai ții la echipa națională un Victor Pițurcă cu gândul mai mult la banii din Orient.

foto: fotbalită

Articolul precedentPreliminarii Euro 2016, etapa a 2-a! Capete de afiș: Suedia-Rusia, Polonia-Germania și Țara Galilor-Bosnia
Articolul următor#PronoLiga1, etapa a 11-a! Forțe odihnite pentru detronarea tikitacului!
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

1 COMENTARIU

  1. Piturca a gresit la pauza cand a sunta retragerea.
    Nu vreau sa te contrazic, dar nici jucatori buni nu prea avem. Eu nu vad un fundas dreapta bun la noi in campionat sau din afara.
    In atac nu avem viteza. Rusescu s-a reintors acasa cu coada intre picioare din La Liga, iar Keseru in meciurile importante nu marcheaza.
    Maxim nu mai la fel de bun ca anul trecut. E rezerva la echipa de club.
    Marica si Torje joaca la echipe mediocre din Turcia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here