De ce a pierdut Barcelona cu PSG ?

1
1656
Barcelona
uefa.com

Vremurile în care evoluția Barcelonei era una demnă de jocurile pe calculator au trecut. Echipa s-a mai ”umanizat”, iar asta s-a putut observa foarte bine în ultimele sezoane ale Ligii Campionilor, atunci când catalanii au fost spulberați de Bayern și reduși la tăcere de Atletico Madrid. Cursul este unul logic. Messi nu mai e Messi, deși fanii chiori ai starului argentinian nu vor să accepte asta, Xavi se apropie de ”cui”, iar Iniesta nu mai este genial, ci doar bun. În ceea ce privește apărarea, asta n-a fost niciodată punctul forte al echipei, ci s-a bazat tot timpul pe zidul pus în față ofensivă. Iar acum, când forța ofensivă a echipei a scăzut, normal că și apărarea e mult mai expusă erorilor.

Aseară, după triliarde de minute în care echipa nu a primit gol în La Liga, Barcelona a jucat în sfârșit primul meci adevărat al sezonului, de această dată în Liga Campionilor, iar acest lucru s-a văzut foarte bine în joc și pe tabelă. Echipa lui Luis Enrique a fost bătută fără drept de apel de un PSG modest în Ligue 1, care pe deasupra a mai jucat și fără cel mai bun jucător, Zlatan Ibrahimovic.

Să vedem acum care ar putea fi cauzele, directe sau indirecte, pentru care a 4-a echipă din Franța a surclasat echipa perfectă a Spaniei din acest sezon!

1. Lipsa adversarilor din La Liga! 

Barcelona nu a primit niciun gol în campionat după șase etape, însă asta doar pentru că a jucat de una singură. Singurul meci aparent greu a fost cel cu Bilbao, însă bascii sunt desculții Europei și ai Primerei în acest sezon.

2. Messi nu mai e Messi!

În campionat este Dumnezeu, aseară a marcat un gol și a dat câteva pase geniale, însă nimeni nu poate spune că Messi mai este acel Messi de acum 3-4-5 ani. Argentinianul are zeci de minute în care lipsește din meci, iar asta se vede în jocul echipei. Deocamdată, deși a crescut în joc și personalitate, Neymar nu se ridică nici la 50% din acel Messi care ducea în spate echipa de unul singur.

3. Nici Iniesta nu mai strălucește!

De la an la an, rolul lui Iniesta scade vertiginos, atât la Barcelona, cât și la naționala Spaniei, iar acest lucru se vede în numărul ocaziilor create la porțile adverse. În lipsa lui Xavi, ajuns la o vârstă în care nu mai poate juca titular la nivel înalt, Iniesta trebuie să se completeze cu nou-venitul Rakitic, însă asta necesită timp.

4. Mascherano nu este niciodată fundaș central!

Într-adevăr, cu Levante, Granada, Getafe sau alți desculți din Spania arată ca un zeu pe linia de fund. De îndată ce dă de fotbaliști adevărați, cu un joc aerian redutabil, Mascherano devine un anonim. Iar asta nu e vina lui. El nu e niciodată fundaș central, iar asta se vede la Naționala Argentinei, acolo unde este genial, dar pentru că joacă la mijlocul terenului. Place nu place, Barcelona are doi fundași centrali adevărați: Pique și Mathieu. Restul sunt invenții sau promisiuni în curs de confirmare.

5. Echipa are nevoie de un portar titular!

Dacă Marc Andre ter Stegen era un portar super valoros, acesta nu ajungea niciodată la Barcelona, nu când acolo era Bayern. Germanul este doar un portar onorabil venit de la o echipă mediocră din Germania și atâta tot. Golul de 2-1 de aseară a fost o dovadă elocventă. Un Victor Valdes nu încasa niciodată nu astfel de gol, și poate că nici Bravo. În concluzie, poate că Luis Enrique are trebui să-l folosească doar pe Bravo. Nu există echipe de fotbal cu doi portari titulari.

Articolul precedentHalep, in optimi la Beijing! Urmează adversarul favorit: Petkovic!
Articolul următor”There’s always a first time for everything…”
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

1 COMENTARIU

  1. Mesi inca nu este acel Mesi cu 4 baloane ade aur si nici nu cred ca va mai fi, dar este in revenire fata de anul trecut.Xavi, din pacate inca nu are cine sa-l inlocuiasca. In nici un caz Rakitici, care nu prea face nimic decat da pase lente lateral sau in spate. Si nici Pique nu poate fi inlocuit numai ca antrenorul are un hoby. Mathieu din pacate nu este un fundas demn de Barcelona. La portari intradevar ar trebui folosit doar un portar titular. Nu poti sa tot schimbi portarul si apararea si sa ai si rezultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here