Dan Petrescu – golurile marcate pentru Chelsea

0
9664

La început a fost un copil de mingi pentru lorzii Stelei din ’86. Ambițios, și-a făcut loc în echipa de bază a “roș-albaștrilor” alături de Bumbescu, Iovan ori Ungureanu, trei titani din fotbalul românesc. Apoi a devenit golgheterul unei formații aflate într-o perioadă în care se schimbau generațiile. 

Atunci când italienii au venit după el, a declarat ca în inima lui va rămâne MEREU STEAUA. A urmat un traseu extraordinar, traseu ce a cunoscut două momente maxime: GENERAȚIA DE AUR ȘI CHELSEA.

Tribunele au aplaudat de cele mai multe ori spectacolul făcut de stângul lui Hagi ori nebuniile lui Gianluca Vialli. Totuși, în acest timp, orice antrenor din cariera de fotbalist, indiferent de naționalitate, l-a considerat om de bază. Astfel, am trăit împreună “drumul spre Barcelona ’89”, momentele magice din America (1994), dar și povestea celei mai frumoase echipe pe care a avut-o clubul ce azi deține trofeul Ligii Campionilor.

Românii l-au alintat “bursucul” pentru copilăria ce a rămas tipărită pe chipul său. În vara lui 2008, microbiștii au aflat și “porecla” pe care i-au dat-o “cei mari”: “THE LEGEND”! DA, aşa a rămas în mintea coechipierilor din Anglia, iar cel ce ne-a dezvăluit-o, nouă, românilor a fost un alt nume de legendă, Tore Andre Flo!

Golurile marcate de Dan Petrescu la Chelsea

 

Articolul precedentIsco este Golden Boy 2012
Articolul următorInter – CFR Cluj, un meci care nu trebuia să aibă loc!
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here