Pe 29 martie 1998, Chelsea își trecea în cont cel de-al doilea trofeu al Cupei Ligii după cel din sezonul 1964/65. Un aport important în câștigarea acestui trofeu l-a avut fundașul naționalei din acea perioadă, Dan Petrescu.

În semifinalele competiției, Chelsea întâlnea Arsenal într-o dublă manșă pentru accedea în ultimul act. Turul s-a jucat pe 28 ianuarie 1998 pe Highbury. Tunarii se impuneau cu 2-1 prin golurile marcare de Marc Overmars și Stephen John Hughes respectiv Mark Anthony Hughes. Returul s-a jucat pe 18 februarie 1998 pe Stamford Bridge.

Marcatorul albaștrilor din prima manșă, Hughes deschidea scorul în minutul 10. Di Matteo dubla avantajul în minutul 51 cu o torpilă din afara careului de 16 metri. Dan Petrescu sigila calificarea în minutul 53 după două driblinguri superbe în careu și un șut la colțul lung. Golul lui Petrescu s-a dovedit decisiv pentru calificarea în finală. Dennis Bergkamp reducea din diferență în minutul 82 de la punctul cu var. Golul lui Petrescu s-a dovedit decisiv pentru calificarea în finală (4-3 la general). Acesta a fost primul meci al lui Vialli în postura de antrenor jucător.

REZUMAT VIDEO
GOLUL MARCAT DE DAN PETRESCU, AICI!

În finală, Chelsea a câștigat cu 2-0 în prelungiri cu Middlesbrough, goluri Sinclair (min. 95) și Di Matteo (min. 107).

VEZI TOATE GOLURILE MARCATE DE DAN PETRESCU PENTRU CHELSEA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here