Dan Petrescu gol decisiv pentru Chelsea într-un meci cu Arsenal din semifinalele Cupei Ligii Angliei

0
1525

Pe 29 martie 1998, Chelsea își trecea în cont cel de-al doilea trofeu al Cupei Ligii după cel din sezonul 1964/65. Un aport important în câștigarea acestui trofeu l-a avut fundașul naționalei din acea perioadă, Dan Petrescu.

În semifinalele competiției, Chelsea întâlnea Arsenal într-o dublă manșă pentru accedea în ultimul act. Turul s-a jucat pe 28 ianuarie 1998 pe Highbury. Tunarii se impuneau cu 2-1 prin golurile marcare de Marc Overmars și Stephen John Hughes respectiv Mark Anthony Hughes. Returul s-a jucat pe 18 februarie 1998 pe Stamford Bridge.

Marcatorul albaștrilor din prima manșă, Hughes deschidea scorul în minutul 10. Di Matteo dubla avantajul în minutul 51 cu o torpilă din afara careului de 16 metri. Dan Petrescu sigila calificarea în minutul 53 după două driblinguri superbe în careu și un șut la colțul lung. Golul lui Petrescu s-a dovedit decisiv pentru calificarea în finală. Dennis Bergkamp reducea din diferență în minutul 82 de la punctul cu var. Golul lui Petrescu s-a dovedit decisiv pentru calificarea în finală (4-3 la general). Acesta a fost primul meci al lui Vialli în postura de antrenor jucător.

REZUMAT VIDEO
GOLUL MARCAT DE DAN PETRESCU, AICI!

În finală, Chelsea a câștigat cu 2-0 în prelungiri cu Middlesbrough, goluri Sinclair (min. 95) și Di Matteo (min. 107).

VEZI TOATE GOLURILE MARCATE DE DAN PETRESCU PENTRU CHELSEA!

Articolul precedentPartizan 1-4 Auxerre (Cupa UEFA, 29.11.2006)
Articolul următorGary Lineker – cele mai tari goluri din carieră
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here