”Dacă după timpul regulamentar arbitrul nu oprește meciul, o piatră în capul lui ar fi justificată!”

0
950

Probabil vă închipuiți că aceasta este o declarație adresată lui Urs Meyer după partida Danemarca – România 2-2 sau lui Marcin Borski, după Steaua – Napoli 3-3. Ei bine, nu, această declarație nu are legătură cu România, ci vine din Samoa, și este făcută de Prim-Ministrul acestui stat după un meci pe care Samoa l-a pierdut cu Scoția.

Premierul Tuilaepa Sa’ilele Malielegaoi, care este de asemenea și preşedinte al Uniunii de Rugby din Samoa, a făcut această declarație  la un post de radio local, imediat după ce Naționala statului său a fost învinsă de Scoția: ”Dacă un arbitru continuă inutil un meci după ce se aude sirena, atunci cred lovindu-l în cap cu un pietroi ar fi mai mult decât o decizie logică și justificată”.

Malielegaoi nu s-a oprit aici cu declarațiile războinice, el considerându-i pe oficialii partidei niște ”idioți rasiști”. După aceste afirmații, Federația Internațională de Rugby a trimis o scrisoare forurilor din Samoa, cerând explicații rapide legate de atitudinea premierului.

În ciuda riscurilor la care și-a supus statul, Samoa fiind foarte aproape de a primi interdicție de a mai găzdui meciuri test din IRB, Malielegaoi s-a declarat încântat de reacția Federației Iternaționale: ”Sunt fericit de luarea de atitudine a IRB. Numai așa putem schimba modul în care sunt selectați acești arbitri modești, care greșesc frecvent împotriva statului nostru”.

Vă închipuiți cum ar decurge un astfel de caz în Liga 1! Primul care ar ”ucide” arbitri ar fi Adrian Porumboiu, care probabil ar arunca cu știuleți de ”cucuruz” în Istvan, Hațegan sau Balacs. La capătul celălalt al scalei de violență s-ar situa rapidiștii, cei care, prin câteva flegme de la tribuna oficială ar rezolva problema secetei pe Giulești!

 

Articolul precedentViața lui Gigi Becali în Australia! Corespondență de la fața locului!
Articolul următorCele mai frumoase femei de la EURO 2012!
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here