Cuvinte…

0
1287
foto: ziuanews.ro

Onoarea şi respectul sunt cuvinte necunoscute pentru multe persoane din fotbalul românesc, dar lipsa de respect şi jignirile sunt aproape la ordinea zilei. Personajele principale în acest sport extrem de iubit în ţară nu sunt fotbaliştii, ci conducătorii cluburilor de fotbal, şi asta datorită presei sportive. Presa de cele mai multe ori apelează la trei personaje din Liga 1: Gigi Becali, Mihai Stoica şi Adrian Porumboiu. Desigur nu trebuie să uităm nici de Marian Iancu, Cristi Borcea sau Adrian Mititelu, foşti şi poate viitori experţi în fotbal.

Dar să revenim la cei doi, de la Steaua. Declaraţiile hazardate din partea celui care s-a autointitulat Războinicul Luminii sunt subiecte zilnice în presa din România. În septembrie 2011, Gigi Becali declara: „Dacă nu batem nici Sportul Studenţesc îmi dau cuvântul de onoare că nu mai apar la televizor până în iarnă. Dacă nici pe ăştia nu îi batem, nu mai vreau să apar nicăieri. Mă şi spânzur, mă găsiţi spânzurat” Steaua nu a bătut Sportul, s-a terminat 0-0. Becali apare la televizor? DA! Acelaşi Becali, declara tot în 2011, că nu mai are nici o legătură cu Steaua, nu e patron la club, e doar un simplu suporter, dar interesant e că, presa tot era interesată de părerea acestui „suporter”. La finalul sezonului 2010/2011, Steaua a disputat ultimul meci la Cluj, împotriva celor de la CFR, terminat cu scorul de 1-3. Becali, care nu era patron la Steaua, şi Olăroiu care nu era antrenor la aceeaşi echipă(conform declaraţiilor lui G. Becali), au dorit să traverseze terenul de la loje la vestiare, dar nu le-a fost permis accesul. Oare oricine are voie să intre pe gazon şi eventual la vestiare imediat după fluierul final? Nu cred…

Mihai Stoica, cunoscut şi sub numele de „cel mai bun manager din România” a demonstrat de câteva ori, că nu cunoaşte sensul cuvintelor onoare şi promisiune. După plecarea de la Steaua, prin intermediul presei au fost câteva episoade de certuri între MM şi Becali. Nu au lipsit jignirile şi desigur promisiunea făcută de MM: „Mai bine ajung să trăiesc într-o cutie de carton decât să mă întorc la Steaua să lucrez cu Gigi Becali.” O altă declaraţie celebră de la Mihai Stoica e: „Nimeni, niciodată, nu va mai ajunge să facă opt puncte în Liga Campionilor. Dacă va mai ajunge cineva, voi face o conferinţă de adio, înseamnă că n-am nicio legătură cu fotbalul. Ies din fotbal şi mă ocup de site!”  Anul acesta, CFR Cluj a reuşit să facă 10 puncte, în Liga Campionilor. Au terminat pe locul trei în grupă, dar sunt mai mult de 8 puncte MM!

Nu ştiu unde şi în ce condiţii locuieşte Mihai Stoica, dar e cert, că lucrează la Steaua împreună cu Becali şi e invitat permanent la o emisiune sportivă! Vă întreb eu: de ce presa continuă să promoveze aceste personaje? Sunt sigur, că şi fără ei poate exista fotbalul românesc şi presa sportivă. Au demonstrat de multe ori, că nu au onoare, respect şi nu se ţin de promisiuni! Aceste persoane există datorită presei, de multe ori ce spun ei sunt doar vorbe-n vânt.

Articolul precedentCurioasa „relatie“ dintre Borussia Dortmund si arbitrul Wolfgang Stark
Articolul următorAutogolul sfârşitului de an vine din Rusia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here