Curioasa „relatie“ dintre Borussia Dortmund si arbitrul Wolfgang Stark

0
3296

Rezultatul meciului de scandal desfasurat sambata, Dortmund – Wolfsburg este cunoscut. Oaspetii au castigat cu 3-2 dupa o partida viciata de deciziile eronate ale „cavalerului fluierului“ FIFA, Wolfgang Stark, in sezonul trecut desemnat cel mai bun arbitru al anului in Germania. Antecedentele sunt insa numeroase, cazul de sambata este al cincilea in care arbitrul a dezavantajat echipa din Dortmund ceea ce, fireste, a dat nastere la discutii dintre cele mai aprinse. Dar sa vedem in concret aceste situatii.

La 5 octombrie 2008, in jocul cu Hannover, echipei din Dortmund i-a fost anulat un gol perfect valabil inscris de R. Kovac. Nota acordata lui Stark de revista „Kicker“: 6 (cea mai slaba).

La 18 aprilie 2010, arbitrul in cauza a anulat un gol regulamentar marcat de Lucas Barrios in partida cu Hoffenheim, prestatia fiind notata de „Kicker“ cu 5.

La 24 octombrie 2010, in meciul cu aceeasi echipa din Hoffenheim, W. Stark a dictat in mod nejustificat repetarea unei lovituri de la 11 metri de catre Nuri Sahin, la a doau executie penaltiul fiind ratat. Nota din „Kicker“: 5.

La 27 august 2011, in jocul de la Leverkusen, Stark l-a eliminat pe Mario Götze pentru motivul ca jucatorul ar fi „scuipat in directia unui adversar“, motiv pueril nesustinut de imaginile televizate. La partida in cauza, arbitrul a primit in „Kicker“ nota 4,5.

Insfarsit, la 8 decembrie 2012, Stark a „perceput“ jucarea balonului cu mana de catre jucatorul Schmelzer, sanctionat cu eliminare si acordarea unei lovituri de la 11 metri. Nota din „Kicker“ 6.

Dupa partida de la Dortmund, Wolfgang Stark a aratat tarie de caracter prezentandu-se in fata camerelor televiziunii si a reprezentantilor presei recunoscand ca a in fata incriminata a reactionat in mod eronat si ca deciziile pe care le-a luat au fost gresite.

Lantul de erori in defavoarea echipei din Dortmund a fost insotit de unele comentarii care au „disecat“ cauzele acestora unii neomitand sa mentioneze ca arbitrul Wolfgang Stark este din localitatea Landshut, la numai 70 kilometri de München, insinuand o favorizare indirecta a echipei Bayern. In context, managerul echipei, Michael Zorc a declarat ca oricat ar fi increzator prea multe situatii intamplatoare dau de banuit. Sigur, dovezi in acest sens nu exista.

Federatia germana de fotbal a decis sa-l discuple le jucatorul Marcel Schmelzer acesta avand drept de joc imediat. Este al treilea caz in istoria Bundesliga, ca un jucator eliminat sa nu fie suspendat.

Potrivit publicatiei de bulevard „Bild“, DFB nu il va mai delega in acest sezon pe Wolfgang Stark la meciurile echipei din Dortmund (aceasta nu a cerut in niciun mod recuuzarea arbitrului) din dorinta de „ a apara arbitrul…“. Motivarea apare cinica, daca e vorba de a apara pe cineva atunci Borussia Dortmund poate emite aceasta pretentie.

G.L.Neamtu

 

 

Articolul precedentTorpedo Muller, elefantul scăpat printre caii pur sânge
Articolul următorCuvinte…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here