Cupa Italiei rămâne la Roma (+Rezumat VIDEO)

0
536

După două succese consecutive ale lui AS Roma, a venit rândul celeilalte echipe din Cetatea Eternă, Lazio, să se impună în Cupa Italiei. Chiar pe teren propriu, aruncând în extaz aproape un stadion întreg şi făcându-l te Delio Rossi să încheie meciul în lacrimi.

Atmosferă fabuloasă în tribune, ritm destul de bun, dar în care tactica – marca înregistrată a italienilor – a avut rolul său bine stabilit, un Zarate pe alocuri strălucitor şi un Cassano dezamăgitor. Acestea au fost coordonatele finalei de pe Stadio Olimpico. Arena a explodat prima oară la execuţia senzaţională a lui Zarate din debutul partidei, însă Pazzini a egalat înainte de pauză şi i-a făcut pe cei 20.000 de fani ai Doriei care au venit în Capitală să viseze. În ciuda faptului că ambele echipe au mai avut şanse importante atât în partea secundă, cât şi în prelungiri, departajarea a fost făcută la penaltyuri. Acolo unde lazialii au avut nervii mai tari, reuşind astfel să cucerească cea de-a cincea Cupă a Italiei din palmares, primul trofeu din 2004 încoace, dar şi cel dintâi al mandatului lui Lotito.

Fiesta care s-a declanşat în tribune (probabil şi pe străzile Romei) este greu de redat în cuvinte. Lazio revine în prim-planul fotbalului italian şi salvează astfel un sezon început în forţă, dar continuat în genunchi. Ca o ironie, penaltyul decisiv a fost transformat de un jucător de culoare, Ousmane Dabo, dar fanii biancocelestilor erau prea fericiţi pentru a se mai gândi la astfel de amănunte. Florinel e în sărbătoare. Acum sper să se mulţumească doar cu atât şi să nu viseze la mai mult, Supercupa e promisă.
FOTO: Corriere dello Sport

Articolul precedentCristiano Ronaldo nu e cel mai tare
Articolul următorNu a fost loc de minuni: United, aproape de un nou titlu (+Rezumat VIDEO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here