roger federer davis cup 2014Roger Federer a obținut punctul decisiv pentru Elveția, câștigând astfel prima sa Davis Cup după ce l-a învins pe francezul Richard Gasquet, scor 6-4, 6-2, 6-2.

Pentru Federer este titlul cu numărul 82 în carieră ( 17 Grand Slam ), însă cel mai important la nivel de echipă. Șicanat de problemele fizice la spate, elvețianul nu s-a lăsat intimidat de faptul că finala s-a jucat pe pământ francez și și-a desfășurat întregul arsenal de lovituri de care dispune, una mai frumoasă ca alta, o adevărată colecție de opere de artă. Gasquet ( 28 ani ), numărul 26 în clasamentul ATP, nu a avut altceva de făcut decât să se resemneze în fața demonstrației de tenis oferite de Mister Roger și să se întrebe cu ce a greșit de a ajuns într-o situație atât de incomodă. Rivalul lui Federer ar fi trebuit să fie Jo-Wilfried Tsonga, învins vineri de Stan Wawrinka, însă acesta a clacat și el din cauza problemelor fizice.

3-1 la general și prima Davis Cup pentru Elveția după ce a ratat la prima încercare, pierzând finala din 1992 în fața dream-team-ului SUA ( Agassi, Sampras, Jim Courier ).

”Așteptam de 15 ani acest moment” a declarat Federer după meci. Singurul moment absent până acum din cariera acestui titan al sportului mondial.

Articolul precedentKing Hamilton
Articolul următorBarometrul stranierilor! Stancu, dublă în Turcia, Bicfalvi, al 2-lea golgheter al Ucrainei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here