Cupa Confederațiilor: Distracție estivală ( +Rezumate Video )

2
1719


Deci s-a terminat faza grupelor la Cupa Confederațiilor. Ce-am văzut și vom mai avea de văzut? În afară de copii plictisiți, de trompete și de faptul că Italia s-a prezentat ca să aibă de unde pleca?

Spania confirmă că este cea mai bună echipă de pe mapamond la acest moment și rupe recorduri: 15 partide consecutive câștigate și 35 fără înfrângere. Cele 35 de meciuri fără înfrângere le mai reușise Brazilia în anii 90. Deci ultimul meci în care a fost învinsă Spania a fost un amical jucat în fața României la Cadiz, scor 1-0, gol marcat de …Marica, meci urmat de primul din șarja de 35, cu un 1-0 reușit pe Old Trafford în fața Angliei. De reținut că din cele 35 de meciuri, Xavi, piticul atomic de la Barcelona, a jucat 33.

Din grupa asta a Spaniei s-a mai calificat în semifinale, Africa de Sud, însă cu destul de mult noroc, profitând de faptul că Irakul nu a putut trece de Noua Zeelandă. Și uite așa au ajuns gazdele în semifinale, deși pentru Mondialul de anul viitor vor trebui să se screamă ceva mai mult dacă vor să treacă de grupe.

În grupa cealaltă, Brazilia arată că a luat în serios acest turneu și face exact ceea ce trebuie să facă: progresează. Dunga, antrenorul, a făcut schimbul de generații, în primele meciuri a făcut experimente defensive, pentru ca încetul cu încetul să finiseze și partea ofensivă. Un 3-0 îndesat Italiei nu e de ici de colo, nu credeți? Știți de când nu mai primise Italia trei goluri în prima repriză? Din 1957 nene, vinovata de atunci: Iugoslavia.

Surpriza, pentru că știți cum e;nici o masă fără pește; au produs-o americani, declarați victime sigure înainte de meciul cu Egiptul, au ajuns să se clasifice, jocul rezultatelor așezând lucrurile în sigura poziție ce le era favorabilă. Egiptul pleacă acasă consolându-se cu faptul că s-a transformat în singura selecționată africană ce a învins Italia.

Așa că, semifinalele Cupei Confederațiilor vor fi:

Brazilia – Africa de Sud
Spania – USA

Cine are curajul să parieze pe faptul CĂ NU se va juca o finală Brazilia – Spania?

Rezumatele video ale ultimelor meciuri din grupe:

Grupa A:

Spania – Africa de Sud 2-0

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/nA1CFhTODtgku4lJ6E9M/mov/1

Irak – Noua Zeelandă 0-0

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/pqrJTOD11gptjJk90l7B/mov/1

Grupa B:

USA – Egipt 3-0

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/7iL9A1JF87DucySA0hjZ/mov/1

Brazilia – Italia 3-0

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/9otcEKQngjtmBg3zChIa/mov/1

Articolul precedentAdevaratul erou de la Cupa Confederațiilor: THE KID
Articolul următorEchipamente sezonul 2009/2010: Real Madrid, Liverpool, Ajax Amsterdam

2 COMENTARII

  1. Ha, Ha, Ha! Cum ramane cu pariul istetilor? Daca nu sunteti decat niste copii plictisiti carora le e lene si sa sufle in trompete! Uitati-va ma la Cupa Confederatiilor ca mai invatati un pic despre ce inseamna fotbalul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here