Cupa Campionilor Europeni, 1967/68: Juventus 1-0 Rapid București

0
3820

Primul titlu de campioană a Rapidului a coincis cu o participare în Cupa Campionilor Europeni. Era sezonul 1967/68 iar Rapidul întâlnea Botev Plovdiv în primul tur, echipă pe care a eliminat-o cu scorul de 3-2 la general după o înfrângere cu 2-0 în Bulgaria și o victorie cu 3-0 la București.

În turul secund, rapidiștii avea să întâlnească puternica echipă a celor de la Juventus! Turul a avut loc pe Stadio Comunale din Torino sub privile a aproximativ 19.500 de spectatori. Partida s-a terminat cu o victorie la limită a litalienilor. Singurul gol al partidei a fost marcat de Roger Magnusson în minutul 57. În returul de la București, băieții antrenați de Valentin Stănescu au prestat un fotbal bun însă le-a lipsit golul. Rapidiștii erau eliminați după 1-0 și 0-0, părăsind competiția la prima lor participare în cea mai importantă competiție inter-cluburi.

RAPID: Necula Răducanu (portar), Dan Coe, Ilie Greavu, Nicolae Lupescu, Ion Motroc, Constantin Dinu, Constantin Jamaischi, Teofil Codreanu, Emil Dumitriu, Ion Ionescu și Constantin Năsturescu. (Antrenor: Valentin Stănescu)

JUVENTUS: Roberto Anzolin (portar), Giancarlo Bercellino, Ernesto Castano, Alessandro Salvadore, Cinesinho, Luis del Sol, Gianfranco Leoncini, Giovanni Sacco, Roger Magnusson, Gianpaolo Menichelli și Gianfranco Zigoni (Antrenor: Herrierto Herrerea)

Articolul precedentWimbledon 2019, ziua 2: Niculescu OK, Cîrstea, Bogdan și Ruse KO
Articolul următorRomânia – Argentina 3-2, cel mai tare meci din istoria Cupei Mondiale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here