„Cupa Algarve“ la fotbal feminin: USA – merituoasa castigatoare a trofeului

0
1672

Miercuri in mai multe localitati (Parchal, Faro, Lagos) de pe coasta sudica a Portugaliei au avut loc partidele finale si de departajare din cadrul editiei a 20-a a Cupei Algarve la fotbal feminin.

In finala s-au intalnit vechile rivale, USA si Germania 2-0 (2-0) aflate la cea de-a 31 confruntare. Pana acum jucatoarele aamericance au castigat de 19 ori, fata de numai 6 infrangeri si 5 egalitati. Si de data aceasta, pe baza evolutiei din grupa preliminare si avand in vedere absentele din echipa adversa, formatia de peste ocean a fost favorita.

Cele doua echipe au aliniat alaturi de jucatoare rutinate si binecunoscute ca Peter, Mittag, Goessling, da Mbabi, Krieger, O`Hara, Rapinoe, Morgan au evoluat o seama de fete tinere relativ noi in echipele nationale ca Wensing, Maier, Marozsan, Barnhart, Engen, Press. Americancele ua luat un start mai bun si au amendat prima greseala a aparii germane inscriind prin Morgan (13), aceasta expediind balonul la vinclu cu un sut sanatos de la marginea careului. Apararea incropita a echipei germane a servit mereu greseli si Morgan (34) a profitat din nou de o neintelegere elementara intre Henning si Schult trimitgand balonul in poarta goala si majorand scorul.

Arbitra canadiana Carol Ann Chenard a condus formatiile:

Germania: Schult – Maier,  Wensing, Henning, Peter (46 Cramer) – Odebrecht (Kessler),  Goessling – Mittag (Popp), Marozsan,  Faisst (Huth) – Okoyino da Mbabi.

USA: Barnhart – Krieger (Dunn), Buehler, Engen, O’Hara – Boxx – Averbuch (Sauerbruch), Press (Wambach), Heath (Mewis) –  Leroux,  Morgan.

In partida pentru locul al treilea Norvegia a invins oarecum neateptat Suedia, gazda europenelor din aceaszta vara cu 5-4 dupa executarea penaliturilor dupa ce in timpul de joc fregulamentar scorul a fost de 2-2 (1-1).

In celelalte meciuri:

Pentru locul 5: Japonia – China 1-0

Pentru locul 7: Danemarca – Mexic 3-0

Pentru locul 9: Islanda – Ungaria 4-1

Pentru locul 11: Tara Galilor – Portugalia 1-2, dupa penaltiuri.

G.L. Neamtu

 

 

Articolul precedentUEFA Champions League! Malaga – Porto, singurul meci cu miză al zilei!
Articolul următor#PronoLiga1! Etapa a 4-a!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here