Cum să urmăreşti scoruri live, clasamente şi statistici – cu aplicaţia SofaScore ai toate informaţiile

1
4619

SofaScore este una dintre cele mai complete aplicații de tip Live Score (rezultate, clasamente, statistici și multe altele, în timp real). Pentru smartphone și tablete o puteți găsi în Google Play Store (Android), AppStore (iPhone) și Windows Phone Store (Windows Mobile). De asemenea, aplicația poate fi instalată și pe desktop pentru utilizatorii de Windows. Kitul de instalare poate fi descărcat din  Windows Store . Mai jos găsiți câteva argumente pentru care noi, tikitacii am ales această aplicație.

tikitaka sofascore

 Sporturile care pot fi urmărite prin SofaScore sunt următoarele: fotbal, tenis, baschet, futsal, hochei pe gheață, handbal, rugbi, volei, cricket, fotbal american, baseball, polo, fotbal australian, snooker și darts. În curând, acestora li se vor adăuga și altele noi.

Competițiile preferate pot fi adăugate la favorite prin selectarea acelui pin afișat în dreapta competiților respective. În cazul meu de exemplu, pentru că urmăresc tot ce înseamnă fotbalul românesc, am adăugat competițiile românești la categoria favorite:

Dacă merg la secțiunea dedicată Ligii 1, pot vedea meciurile, etapele trecute cât și cele următoare, clasamentul și golgeterii la zi ai campionatului. Un aspect destul de important pe care îl oferă această aplicație la capitolul jucători, este acela că poți vedea statisticile acestora (meciuri jucate, începute ca titular/rezervă, minute jucate, de câte ori a fost schimbat, etc.:

Prezentarea meciurilor este făcută într-un cadru destul de modern. Bineînțeles că nu lipsesc cotele – un lucru interesant de altfel este acela că utilizatorii aplicației pot vota care dintre echipe va câștiga partida – imagini video cu golurile și cele mai importante faze ale meciului, statisticile partidei, clasamentul, primul 11 și meciurile (cap la cap, ultimele meciuri, meciurile următoare).

O altă opțiune care mi-a atras atenția este secțiunea Favorites. Pentru că urmăresc meciurile de tenis ale fetelor noastre, în special pe cele ale Simonei Halep și vreau să fiu tot timpul informat (când și cu cine joacă în special), am bifat-o și pe ea la favorite. Am fost plăcut impresionat când am observat că nu trebuie să merg în altă locație specială pentru a vedea favoritele din tenis, din handbal, sau alt sport în care mă interesează și l-am adăugat, ci îmi apar toate în același loc!

Ca și în cazul jucătorilor de fotbal, și cei ai tenisului au rezervată o secțiune destinată statisticilor:

Un alt aspect destul de important care îmi place la SofaScore este meniul din panoul de control, dacă îi pot numi așa. Îți poți crea un profil pentru o mai bună evidență a preferințelor. Crearea acestuia se face foarte ușor fiind disponibile autentificările prin Facebook, Google+ și Twitter:

Ca toate aplicațiile, și în SofaScore se pot observa reclame rulând în subsolul displayului. Vestea bună e că poți scăpa de ele în cazul în care le gâsești sâcâitoare. Acest lucru îl poți face invitând 3 prieteni să instaleze aplicația – reclamele vor dispărea pentru totdeauna!

O altă caracteristică pentru care SofaScore primește 5 stele, este opțiunea de căutare. În loc să stai să cauți evenimentul sau jucătorul prin librăriile aplicației, poți foarte simplu să dai o simplă căutare și poți deschide ceea ce te interesează, instantaneu:

Aplicația propune celor plictisiți, un joc destul de interesant: Sofa Super Cup – te duelezi cu alți utilizatori din lumea întreagă într-un concurs de penalty-uri. Este destul de simplu de jucat. Alegi colțul, și șutezi sau aperi în funcție de postura în care te afli.

Există în un clasament general cu cei mai prolifici marcatori, dar și un clasament pe țări. Până în acest moment, „naționala României” ocupă locul 23.

Deloc de neglijat sunt notifcările – probabil printre cele mai importante opțiuni pe care o astfel de aplicație trebuie să le aibe. SofaScore oferă o gamă variată de notificări din care poți alege: sunete (pentru goluri, pentru videoclipuri și pentru informații), vibrații, indicator LED. De asemenea dispune și de opțiunea Text-to-speech.

Concluzie: nu am încercat toate aplicațiile de tip live score, dar cu siguranță SofaScore este printre cele mai bune existente. Satisface foarte multe dintre nevoile utilizatorului, este foarte ușor de utilizat, se mișcă forte repede, accesul la orice competiție este unul destul de rapid iar designul este unul modern și plăcut ochiului. Singurul lucru pentru care nu obține 5 puncte din 5 se datorează faptului că deocamdată nu dispune de mai multe discipline sportive. Asta nu înseamnă neaparat că este o problemă. Important e că sunt acoperite cele mai importante sporturi. Cel puțin în cazul meu, sporturile acoperite în acest moment, sunt suficiente. Cel mai mult mă interesează fotbalui, apoi mai puțin tenisul, handbalul și baschetul. Restul, mult prea puțin!

Notă finală: 4.8 / 5

Articolul precedentDouă intervenţii de top în America de Sud. Reflexele miraculoase ale lui Rogerio Ceni şi Marcelo Barovero
Articolul următorLumea nebună a fotbalului din Argentina. 30 de echipe se vor afla la startul noului campionat!

1 COMENTARIU

  1. Eu folosesc aplicația de mult, și am încercat destule. Un minus pe care îl văd: la meciurile din Liga 1 nu afișează formațiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here