Cum îți poți deschide o agenție de pariuri sportive

0
156

Unii dintre operatorii de jocuri de noroc care funcționează pe piața românească acceptă colaborări în sistem franciză, așa cum este franciza Superbet. Cu alte cuvinte, îți poți deschide o agenție de pariuri sportive beneficiind de renumele și de licența unui bookmaker. Asocierea presupune drepturi și obligații, iar atunci când tragi linie ar trebui ca ambele părți să aibă de câștigat.

Dacă ești interesat de un asemenea proiect, acest articol îți poate oferi un punct de plecare. Primul pas este să găsești și să compari operatorii care oferă o astfel de colaborare. În luarea unei decizii trebuie să pui în balanță pe de o parte prestigiul brandului și pe de altă parte implicațiile asocierii: cu ce trebuie să vii tu și, respectiv, cu ce contribuie bookmakerul.

Trebuie clarificat din start: a deschide o agenție de pariuri sportive în sistem francize nu înseamnă că tu vei fi în poziția de a stabili cotele. De acest lucru se ocupă specialiștii companiei care acordă franciza. Iată, în linii generale, care este rolul fiecărei părți din contract:

Obligațiile tale

Indiferent de operatorul cu care vrei să colaborezi, tu trebuie să pui la dispoziție spațiul pentru desfășurarea activității. În principiu, acesta trebuie să fie de minim 20 de metri pătrați. Tot ție îți revine sarcina de a achita utilitățile și de a mobila și utila agenția, astfel încât să cuprinzi toate elementele prin care se identifică brandul (logo, culori, decorațiuni interioare). Toate agențiile unui operator – fie că sunt proprii, fie că sunt în franciză – trebuie să arate la fel. Tot tu va trebui să aduci calculatoare, imprimante, televizoare pe care să fie transmise evenimente sportive și să plătești salariile angajaților.

Dacă ai mai mult spațiu la dispoziție, poți organiza un bar sportiv, cu mese și frigidere, pentru a servi băuturi pariorilor. Veniturile din activitatea comercială nu sunt de neglijat, dar implică un personal mai numeros.

Obligațiile operatorului

Operatorul trebuie să furnizeze softurile, astfel ca toate sucursalele să aibă aceeași ofertă sportivă și aceleași cote. De asemenea, este posibil ca bookmakerul să plătească taxele de funcționare. Reprezentanții acestuia au îți vor oferi consultanță pe partea fiscală, acest domeniu având un statut aparte. Oricum, înainte de a te implica într-o asemenea activitate este bine să pui pe hârtie toate cheltuielile posibile, ca să vezi dacă nu este o afacere care să îți depășească puterea financiară.

Există două forme principale de colaborare agreate de operatorii care lucrează cu francize: unii oferă procent din veniturile totale (maxim 20%), iar alții îți pot da un procent din profit (care poate ajunge la 50%). Este greu de spus care formă ar fi mai avantajoasă pentru tine. Dacă ești într-o zonă cu „vad”, cu mulți pariori, este posibil să ieși mai bine cu procentul din venit. Așa cum am spus, contează și brandul sub care operezi. Am amintit de Superbet pentru că, la momentul actual, este unul dintre cele mai puternice de pe piața românească a jocurilor de noroc.

E bine să faci și un studiu de piață înainte de încheierea unui contact, pentru a vedea ce operator și-a extins cel mai mult rețeaua de agenții stradale în tip franciză. Din moment ce a fost ales de antreprenori mai numeroși, care la rândul lor au analizat tot ce era de analizat, înseamnă că oferă cam cele mai bune condiții.

Dacă îți plac pariurile sportive, deschiderea unei agenții în franciză este cel mai mult mod de a îmbina plăcutul cu utilul.

Articolul precedentCine va câștiga Liga Campionilor în 2023? Acestea sunt principalele favorite
Articolul următorRomânia – Iugoslavia 5-0 (Cupa Balcanică – 11 iunie 1933)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here