Cum influențează sistemele GPS performanța în fotbal?

0
1376

Senzori de mișcare, analiza video și statistici virtuale

Marile echipe ale Europei, A.C Milan, Ajax, PSG, Atletico Madrid, Chelsea, Bayern ș.a.m.d analizează performantele jucătorilor de la A la Z, pe toată perioada antrenamentelor, meciurilor amicale, oficiale si nu numai.

Pentru a îmbunătăți și dezvolta aptitudinile, echipele responsabile cu datele primite de la dispozitivele de măsurat, verifică peste 3000 de valori pentru a dezvolta un plan de recuperare, creșterea condiției fizice, partea tactică a unui joc dar și statistici live care se dovedesc a fi din ce in ce mai importante în pregătirea unui meci. Fotbalul este o afacere, dar pare că devine treptat o știință? Care e legătura între distanța parcursă de un jucător în timpul unui meci și câștigarea/pierderea acelui meci?

advancedathletesperformance.com

Cum se face că în unele meciuri un jucător aleargă mai rapid și ce legătură este între aceste meciuri? Poate că a dormit mai multe ore și e mai odihnit sau poate a mâncat mai bine în ziua precedentă meciului. În competițiile puternice și meciurile decisive, există o corelație între o scădere a intensității jocului după minutul 60 și pierderea meciului. Ce îți pot spune datele primite de la dispozitivele de tracking? Ce echipă va reuși și cum va reuși să facă diferența atunci când contează cel mai mult?

La echipele mari, statisticienii se uită tot timpul la volum și intensitate pentru a obține o imagine de ansamblu asupra performanței meciului. Săptămâna trecută poate ai alergat 12km, dar într-un tempo mai scăzut. Care va fi diferența dacă săptămâna asta vei alerga doar 7km, dar cu o viteză mult mai mare? Ce impact va avea evoluția ta asupra jocului? Majoritatea golurilor sunt marcate după faze rapide, marcate din acțiuni în viteză, după sprinturi de maxim 10 metri.

afcsouthampton.com

Într-un sport de echipă precum fotbalul, există o singură modalitate de a măsura performanța: echipa ta a câștigat sau a pierdut? Ce se întâmplă dacă esti un atacant care aleargă non-stop, dar nu primești nici o pasă de la colegii tăi? Cum se fac schimbările tactice în timpul unui meci?

Toate aceste dispozitive măsoară performanțele în moduri diferite. Te vor face să fii mai competitiv și să te măsori cu jucătorul care erai ieri, la meciul trecut sau la campionatul mondial de acum 3 ani. La fel ca Usain Bolt care încearcă să-și bată recordurile stabilite anterior așa te vor ajuta aplicațiile și noile tehnologii să îți creezi propriile puncte de referință pentru jocul prestat.

Care a fost cel mai bun meci din sezonul trecut? Ai acoperit 8km cu o viteză de 5m/s? Dacă da, ce se poate face pentru a-ți crește valorile și a bate aceste statistici de fiecare dată când joci un meci oficial?

Articolul precedent#PronoLiga1! Liderul mai pierde din avans, dar evadarea e clară. Urmează etapa a 21-a
Articolul următorEuro 2020 se apropie cu pași repezi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here