Cum ar arăta fotbalul românesc fără FCSB & Gigi Becali

1
3911

FCSB-Becali

Așa cum PSD, aripa analfabetă, își trăiește ultimele clipe la Palatul Victoria, așa și FCSB, aripa lunatică, își trăiește ultimele etape în fotbalul românesc. Nu mai încape nicio îndoială: cu Gigi Becali la timonă, fosta Steaua sau mai bine zis fosta fraudulos Steaua, nu mai are viață lungă în fenomen. Mai devreme sau mai târziu, în funcție de intensitatea crizelor, această adunătură de litere care nu reprezintă nimic va fi istorie.

Era o perioadă în care toată lumea credea că Florin Talpan, cel mai mare coșmar din viața lui Gigi Becali, chiar unul mai mare decât pușcăria, va pune lacăt pe ceea ce înseamnă FCSB. Talpan a reușit să-i ia fostului pușcăriaș aproape tot: nume, siglă, palmares, iar următorul pas, cel fatal, era prejudiciul de 37 de milioane, cel care practic desființa FCSB-ul. Ei bine, se pare că Becali i-a luat-o înainte lui Talpan și va fi primul care va ajunge la finish în ceea ce privește distrugerea FCSB.

Procesul de descompunere al FCSB a început imediat după ce Gigi Becali a ieșit din pușcărie. Cu el legat, FCSB a câștigat tripla istorică. Dar Becali, din mila ”Justiției”, a ieșit mult mai repede, iar echipa a început să se descompună. Din 2015 până azi, FCSB nu a mai câștigat nimic. Partea mai proastă pentru această echipă e că au început să vină pierderile: nume, siglă, palmares, fani și respect. Acum, FCSB se îndreaptă către o altă pierdere, cea supremă: locul în Liga 1 și mai apoi existența.

A sosit acum timpul să ne punem, extrem de serios și de pertinent, întrebarea: Cum ar arăta fotbalul românesc fără FCSB & Gigi Becali? Să vedem și câteva răspunsuri.

Fotbalul românesc ar fi mai curat, mai lipsit de toxicitate

Cam 95% din ceea ce înseamnă Liga 1 în acest moment e monopolizat de FCSB, adică de Gigi Becali, patronul și antrenorul acestui conglomerat de litere. ”Fanii” individului vor spune ”Da, dar Becali a băgat bani, a ținut în viață echipa”. Nimic mai adevărat. Becali a băgat, într-adevăr, mulți bani în echipă, dar și mai mulți bani a băgat în propriul buzunar. A cumpărat jucători, antrenori, echipe, însă nu a cumpărat și puțin creier. Acela nu e de vânzare.

Mai mult ca sigur, fără Gigi Becali fotbalul românesc nu va fi mai spectaculos, mai valoros, mai bun în Europa, însă va avea o mică speranță. Va avea speranța că, mai devreme sau mai târziu, în el va prima profesionalismul și nu ciobănismul în managamentul la vârf. Vrem nu vrem să acceptăm, Becali a devenit un model pentru tot mai mulți patroni din Liga 1. Fără el, poate că indivizii în cauză s-ar uita către Vest și ar copia de acolo modul de management al unui club.

Presa ar fi mult mai liberă, mai oxigenată, mai imparțială

De aproape două decenii, presa e prizonieră Stelei lui Gigi Becali, FCSB-ului lui Gigi Becali, FC Tămâiei București, cum e numită mai nou echipa. Paginile publicațiilor sau ferestrele site-urilor sunt dominate de știri legate de ”Ce a mai zis Becali”, ”Pe cine a criticat Becali”, ”Pe cine cere 100 de milioane Becali”, ”Cu cine s-a mai înjurat Becali”, ”Pe cine a mai dat afară Becali” etc.

Fără Becali, presa poate că ar vorbi și despre fotbal. Nu din pasiune, ci pentru că nu ar avea încotro.

Dispariția FCSB/Gigi Becali ar însemna ”abolirea sclaviei” în Liga 1

În secolul XIX, în Marea Britanie și Statele Unite ale Americii a fost abolită sclavia. Peste alte două secole, într-o altă formă și la un alt nivel, Gigi Becali a relansat sclavia în societate, e vorba de ”sclavia în fotbal”. Nicolae Dică, Mihai Teja, Bogdan Andone, Vergil Andronache și Bogdan Argeș Vintilă sunt exemple de ”așa nu”. Aceștia sunt imaginea perfectă a sclavului din fotbal. Activitatea lor e simplă: semnează cu FCSB, primesc bani, se prezintă la antrenamente, la conferințe și apoi urmează ordinele patronului. Echipa e făcută de Becali, schimbările de Becali, chiar și tactica-sistemul de joc, tot de acest individ. După fiecare meci, pe fața lor se citește umilința. Apar în fața camerelor și nu știu cum să n-o spună direct că nu ei fac echipa, ci marele cioban.

Cei 17 fani FCSB din România nu ar mai trăi în minciună

Românii au fost fraieriți crunt de oamenii politici în ultimii 30 de ani. Altfel nu s-ar explica prezența la putere a unor partide precum PSD și PNL, iar la Cotroceni a unor rebuturi precum Iliescu, Băsescu sau Iohannis. În cazul FCSB, fanii s-au prins repede. De la Arena Națională plină, acum, FCSB mai are o Arenă cu 17-20 de fani. Dispariția din Liga 1 a lui Gigi Becali i-ar ajuta pe aceștia să scape de această minciună din viața lor. Ei cred că FCSB e Steaua și că Becali e salvatorul.

Nu ar mai ”muri” speranțele din fotbalul românesc

Ori de câte ori avem câte un jucător mai răsărit în Liga 1, imediat acesta e acontat de Gigi Becali. Adus la FCSB, fotbalistul se pierde rapid, iar marele patron îl ucide instantaneu cu declarații caracteristice spuse la televiziunile de casă. Sunt zeci de cazuri cu fotbaliști ”uciși” de acest monstru FCSB.

În final, pentru cei care v-ați pierdut speranța că Gigi Becali va dispărea din fotbal, vă spunem un singur lucru: din fotbalul românesc au dispărut Mitică Dragomir, Mircea Sandu, Cristi Borcea, Giovani Becali, Victor Becali, Pinalti, Nețoiu & multe astfel de figuri macabre. Nu disperați, timpul îl va rezolva și pe acest patron de sclavi.

foto: digisport.ro

Articolul precedentBarometrul stranierilor: Gicu Grozav, Hanca și Mitrea marchează la foc automat; Adrian Petre, prima ”dublă” a sezonului
Articolul următor#PronoLiga1! Liderul continuă să fie evadat și după ultima etapă. Urmează runda a 8-a
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here