Cum a încercat selecționerul Algeriei să-l scape pe Hagi de o eliminare

0
6781

Pe 4 februarie 1990, naționala României juca un meci amical cu Algeria. Stadionul “5 Iulie” din capitala Alger era arhiplin iar spectatorii așteptau un show de zile mari, România fiind calificată la Mondialul din Italia (1990) la acel moment. Din păcate pentru ei, golurile au lipsit iar meciul s-a terminat 0-0.

Algeria, 1990
Algeria, 1990 / foto: elheddaf.com

Cei 40 de mii de spectatori au avut parte însă de o fază antologică. În minutul 50, Hagi, atunci în vârstă de 25 de ani a primit un cartonaș roșu. În acel moment, selecționerul algerian, Adelhamid Kermali a sprintat spre centralul Medjiba, tot algerian de altfel, rugându-l să nu-l elimine pe fotbalistul nostru, spunându-i că Hagi este cel mai important jucător care se află pe teren, este numărul 1 și mai mult decât atât, meciul este unul amical, iar spectacolul ar avea de suferit. I-a explicat că Hagi este genul de fotbalist care ridică tribunele în picioare. Stadionul era amuțit în acel moment, așteptând decizia arbitrului. Medjiba l-a refuzat însă pe Kermali, trimițându-l pe Hagi la cabine. Fără sorți de izândă, selecționerul algerian a pus capul în pământ și s-a întors pe bancă. Spectatorii însă au aplaudat la scenă deschisă gestul lui Kermali.

Emerich Ienei a jucat cu: Silviu Lung (căpitan), Dan Petrescu, Ioan Andone, Ștefan Iovan, Iosif Rotariu, Ioan Ovidiu Sabău, Gică Hagi, Gică Popescu, Dănuț Lupu, Marius Lăcătuș și Gabi Balint. Au mai jucat Marius Cheregi (min. 75 – D. Lupu) și Ștefan Stoica (min. 75 – G. Balint)

5 partide s-au disputat între România și Algeria, toate fiind amicale: o victorie, două egaluri și două înfrângeri este bilanțul nostru în meciurile cu algerienii. În afara acestor 5 meciuri, au mai fost două partide între cele. Este vorba despre un meci al echipei olimpice a României jucat în 1964 și altul jucat de naționala Sub 23 a României, tot în 1964.

Articolul precedent2 februarie 1983: Grecia 1-3 România – meci amical
Articolul următor#PronoLiga1! Început spectaculos de an cu 5 jucători pe locul 1! Urmează etapa a 24-a
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here