Cu rotile in sus

1
1086

Lunile ianuarie si februarie au fost mereu perioade cu suisuri si coborasuri pentru Barcelona, echipa obisnuindu-si suporterii cu meciuri jucate la o intensitate mai mica decat de obicei. Insa, calendarul competitional este cel care este, iar anul ăsta e de jucat contra Real Madrid de trei ori si contra AC Milan de două ori, ceea ce nu s-a întâmplat anii trecuți când meciurile cu adevărat grele începeau să apară undeva prin luna martie.

Normal, scuzele nu își au locul la un asemenea nivel iar ”o zi proastă” nu își poate avea explicație atunci când vorbim de o echipă plagată cu unii dintre cei mai buni fotbaliști din lume. Obișnuiți cu meciurile deschise din campionatul spaniol, cu adversari mai slabi și mai inocenți din punct de vedere al taticii, Barcelona are probleme în momentul în care apar meciurile ”adevărate”, asta și pentru că adversarii au avut timp berechet să îi studieze jocul ”pe semicerc”, joc pe care nu l-a abandonat în ultimele sezoane și care i-au adus atâtea și atâtea titluri.

Cu o posesie superioară însă cu un singur șut pe spațiul porții, Barcelona s-a întors de la Milan cu capul în pamânt, dintr-o deplasare unde plecase cu ceva ifose de primadonă, uitând că se duce pe un mare stadion, pentru a juca împotriva unei mari echipe. Milan a făcut ce și-a propus. A stat la cutie și a mușcat atunci când a văzut că e loc și cu puțin noroc la faza primului gol. Însă norocul și-l face omul cu ”mâna” lui, iar Barcelona nu are cum să se cramponeze într-o greșeală de arbitraj din moment ce a fost inexistentă pe gazon.

Cele mai dure  critici după meciul de miercuri seară și le-a luat Messi. Normal. În meciurile mari sunt așteptați să apară jucătorii mari. Din păcate, Messi s-a obișnuit să se ducă doar in vacanță la Milano, ori de câte ori are meciuri acolo. Nu a marcat cu Milan, nu a făcut-o nici cu Inter. E adevărat, nu i-a ieșit nici un dribling, a dat prea puține pase bune și precise in același timp, a pierdut prea multe baloane. Părea un actor din The Walking Dead, un jucător timid, ajuns din întâmplare în acel meci. Partea bună e că Messi se poate reinventa și ne poate face să ne înghițim toate aceste cuvinte. Partea proastă e că fără el, Barcelona se transformă într-o echipă bună … și atât. Problema e că nu doar Messi a fost absent în meciul de pe San Siro, colegii săi în joc apărând mai rar ca Gigi Becali in parlament. Dezamăgirea serii a fost Alves, cel care a provocat faultul la faza primului gol și l-a scăpat din lesă pe Muntari la faze celui de-al doilea.

Este un rezultat surprinzător, prevăzut de puțini analiști în ale fotbalului, iar Barcelonei nu îi rămâne altceva decât să tragă de ea și să încerce întoarcerea rezultatului în returul de pe Camp Nou. Are cu ce. Jucătorii, luați individual, sunt mult peste ce are Milan acum și au mai multă experiență. Uneori, valoarea nu e suficientă însă. Mai trebuie și ceva „corazon”.

Articolul precedentRetroLiga1! Foste ”astre” au dispărut, Astra Giurgiu a apărut!
Articolul următorEuropa League! CFR Cluj și Steaua, în căutarea unui Cristea!

1 COMENTARIU

  1. Nu-nteleg cum poate sa-ti scape, atat tie, cat si celorlalti care scriu pe subiect un amanunt esetial. Faptul ca antrenorul principal are de ceva vreme niste probleme grave de sanatate, astfel incat echipa e pregatita de Roura. Dupa un tur absolut impecabil, cel mai bun in istoria clubului, Tito a fost nevoit sa plece pentru tratament. Lipsa lui se simte, dovada meciul de aseara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here