România a terminat precedentul sezon de cupe europene pe poziția a 28-a din 55. În clasamentul pe utlimele 5 sezoane (2013/2014 -2017/2018) am terminat pe locul 20 ceea ce ce-a asigurat 4 ehipe la startul actualului sezon de cupe europene:

CFR Cluj: turul 2 preliminar al Ligii Campionilor (eliminată, continuă în Europa League)

Viitorul: turul 1 preliminar al Europa League (eliminată)

FCSB: turul 2 preliminar al Europa league

U Craiova: turul 3 preliminar al Europa league

CFR Cluj a fost eliminată din preliminariile Ligii Campionilor dar norocul nu i-a părăsit pe clujeni. Datorită noilor reguli UEFA, echipele eliminate începând cu turul 2 li se mai acordă o șansă în Europa League, astfel că CFR va continua în Europa. Misiunea pare una destul de facilă pentru a ajunge în Play-Off. În următorul tur, clujenii vor juca cu armenii de la Alashkert urmând ca apoi să întâlnească cel mai probabil Legia Varșovia. Asta în cazul în care luxemburghezii de la Dudelange nu vor produce supriza. Șansele de calificare în grupe pentru CFR Cluj aș zice că sunt cele mai mari dintre echipele noastre rămase în Europa. Spun asta pentru că Legia nu mai este atât de puternică cum era în anii trecuți. De Alashkert ar trebui să treacă fără prea mari emoții. Cu polonezii va fi mai greu, dar cred că CFR se va califica în grupe.

FCSB are meci greu cu Hajduk Split dar cred că echipa lui Dică va trece de croați. Ar fi undezastru să fie eliminați în această fază. În schimb, adversara, oricare ar fi ea dintre Slovan Bratislava și Rapid Viena, pare mai slabă decât Hajduk. FCSB ar cam trebui să fie a doua echipă calificată în grupe după CFR Cluj.

Craiova are cel mai greu adversar. Șansele de calificare sunt extrem de mici. Ar fi o minune să treacă de RB Leipzig. Din păcate pentru olteni, ghinionul le aduce în cale doar echipe redutabile. Sezonul trecut a fost AC Milan, acum RB Leipzig. Este și destul de normal pentru echipele noastre să întâlnească echipe puternice pentru că suntem outsideri mai tot timpul.

Minim o echipă: CFR Cluj sau FSCB.

Maxim două echipe: CFR Cluj și FCSB.

Punctele aduse până acum coeficientului de țară:

kassiesa.home.xs4all.nl
Foto: kassiesa.home.xs4all.nl

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here