Cronica unui meci de liga a II-a din Cehia!

5
1823

Poate nu e chiar o cronică…

Sunt de vreo 9, 10 luni în Cehia și abia acum am reușit să merg la un meci de fotbal. Din păcate unul de liga a II-a și asta pentru că echipa fanion a orașului Brno, FC Zbrojovka joacă acolo. Am aflat târziu că alb-roșii joacă azi și chiar dacă mai era o jumătate de oră până la primul fluier, tot m-am dus.

Înainte de a mă urca în troleul nr. 32, destinația finală Srbska Stadion, am avut deosebita inspirație de a-mi cumpăra un pachet de semințe, că nu se putea altel. Dacă mergi fără semințe pe stadion, e ca și cum te uiți la un meci jucat seara, cu nocturna stinsă… cel puțin la români.

Ah! Mi-am adus aminte de ceva că tot veni vorba de ceva

Am ajuns și la stadion! Am coborât din troleibuz și mă uitam după casa de bilete… Mă învârt ce mă învârt dar casă de bilete, ioc. Toți mergeau într-o singură direcție, m-am luat și eu după ei și am ajuns unde trebuie. Tribuna Vychod, Sektor A, Rada 4, Sedadlo 11. Am ales tribuna A că acolo eram eram obișnuit la Gaz Metan (Mediaș). Am văzut o tablă cu Sektor A, dar rada și sedadlo nu le-am mai găsit, dar m-a ghidat un bătrânel. M-am așezat pe scaunul 11 iar în jurul meu erau numai oameni în vîrstă. Tineretul era pe partea opusă. Dacă știam, m-aș fi dus acolo, tribună mai înaltă, vizibilitate mai bună. Data viitoare!

Mă așez, bag mână în buzunarul unde aveam punga de semințe, mă uit în jur, ceva nu era în regulă! N-am văzut pe nimeni spărgând semințe… Nu puteam să desfac semințe și să arunc cojile pe jos (cum făceam acasă), așa că mi-am cumpărat un pahar de suc, mai mult pentru recipient, nu pentru suc, să am unde să arunc cojile de semințe. Între timp însepuse și meciul. Ai mei (brnoezii) s-au aruncat în atac din primul minut. Mă așteptam la multe goluri, mai ales că vizitatorii stăteau mai prost în clasament (locul 14 din 16 echipe). N-am văzut prea mult fotbal în prima repriză. Brnoezii erau mai tot timpul în atac dar, cu execpția unei bare nu au reușit nimic. Se bubuiau mingile la greu și dintr-o parte și din cealaltă. N-am văzut nici măcar un corner bătut bine, din zecile care s-au acordat. De lovituri libere, nici nu mai vorbesc. Șuturile au fost la fel de anemice ca și jucătorii. Prima repriză a fost cam dezamăgitoare și nu credeam că o să văd vreun gol.

A doua a început la fel ca prima, cu gazdele atacând. A picat și golul până la urmă! În minutul 52, numărul 9 de la gazde a primit un balon la vreo 30 de m de poarta adversă, l-a făcut în viteză pe unul din fundași și a trimis o giulea din careu sub transversală, fără nicio speranță pentru portarul vizitatorilor și tabela arăta 1-0 pentru FC Brno. Cei de la Caslav au mizat pe atac și au rămas descoperiți în apărare, dar chiar și așa, gazele nu au știut să profite. În mai multe rânduri, atacanții brnoezi au scăpat doar cu portarul advers dar nu au reușit să împingă mingea în poartă.

La încălzire am zărit un Eric… camerunez. Evident purta culoarea și numărul lui Eric, 27, dar atât. Când a intrat pe teren, a jucat tot ca Eric, dar când era bolnav. A atins de câteva ori mingea și el!

Finalul partidei i-a găsit pe cei de la Caslav în careul opus, chiar dacă gazele au jucat cu un om în plus de prin minutul 75. Ultima șansă de egalare stătea într-un corner, risipit însă. A mai fost un out și centralul a fluierat finalul: FC ZBROJOVKA BRNO 1-0 ZENIT ČÁSLAV!

Galerie foto de la meci, aici!

P.S. Dacă nu puteți vedea pozele, click Like pe http://www.facebook.com/tikitaka.ro apoi încercați din nou!

Articolul precedentCând vrei prea mult … nu reușești nimic!
Articolul următorRonaldo are 131 de goluri în 131 de meciuri și ocupă locul 10 în clasamentul all-time al Realului!
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

5 COMENTARII

  1. Bă, ce român eşti, primul instinct pe care l-ai avut a fost să-ţi desfaci punga de seminţe :)) Io cred că număr pe degetele de la o mână de câte ori am consumat seminţe de când merg pe stadioane, şi merg de câţiva ani buni. Nu mă mai atrage ronţăitul, mai bine sunt atent la meci.

    Văd că nu e mare diferenţă între liga a doua de la ei faţă de a liga noastră.

  2. Danilo, dar cu Boby Brno ce se mai aude… parca asta era echipa fanion… a jucat si prin Europa

  3. Boby s-a desfintat de mult, pe la sfarsitul anilor ’90. Tribunele vechiului stadion de fotbal, Zimni stau sa se prabuseasca…

  4. pai ce ma, nu poti fi atent la meci in timp ce rontai seminte? :))

    intre fotbalul propriu-zis, nu, dar la conditii stau mult mai bine decat noi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here