Cronica realistă a optimilor de finală din Cupa Ligii Leucoplast!

2
1960

Cupa LigiiRomânul poate fi numit oricum, numai nu un om cu capul pe umeri. Sărac lipit pământului, cu copiii care îi mor de foame acasă, el nu renunță la vicii precum fumatul, consumul de alcool sau de alte substanțe neortodoxe. Raportând această realitate la situația fotbalului românesc, vedem cum niște creiere analfabete, probabil de la LPF, au decis că, pe lângă meciurile din mult prea încărcata cu desculți Ligă I, mai sunt necesare și niște partide din Cupa Ligii. Ei bine, după ce că majoritatea echipelor sunt pe drumul falimentului, numărul spectatorilor de pe stadioane este format din două cifre, iar telespectatorii se roagă să înceapă campionatele din Vest, LPF aruncă în joc o parodie de Cupă care nu interesează pe nimeni. De ce? De ce? De ce?…. După toate aceste tone de întrebări, începând cu ”De ce o Cupă a Ligii și nu o competiție a juniorilor?” sau ”De ce nu o investiție în ceva de viitor?”, ne uităm cine conduce LPF și o dăm la pace. Aceeași Mărie comunistă în gândire cu altă pălărie, una de firmă, dar tot de neam prost.

Să luăm acum la puricat și înjurat toate meciurile din optimile de finală ale Cupei Ligii. Mai mult ca sigur 90% dintre dumneavoastră ați ratat aceste parodii, așa că le putem analiza fără riscul de a avea contestatari.

Viitorul Nimănui – FC Botoșani 8-6 sau 4-3, depinde cât de prăjită o doriți!

Pentru că nu are casă, Viitorul Constanța, Voluntari sau naiba știe cum își mai zic, s-au transformat pentru un meci în Viitorul Giulești. Ce ironic sună să dai ”viitor” unui loc mort, nu? Dar să revenim. Așadar, am avut în Giulești un meci între ai lui Hagi cu ai lui Pește Prăjit ăla sau cum îl cheamă pe șeful de la Botoșani. Aaaa… stați că am gugălit. Îl cheamă Șvaițăr. Ciumeg, nu-i așa?! Conforma flashscore.ro sau .com, meciul a fost FABULOS, cu întoarceri de scor mai ceva ca la mondiale. Apropo de mondiale, Gregoar Ecrivan a zis la Fânatic Șou că ”meciul Viitorul-Botoșani a fost unul de Campionat Mondial”. Gata! Am tras obloanele și am plecat la culcare, însă nu înainte de a vă spune că duelul din Giulești a fost câștigat de Daminuță. Da, ăla, cocalarul! Cică a marcat atât în 90, cât și la unșpe metri și mai are și barbă! Ca să realizați cât de mare o are, barba, aflați că până și Horia, cel care are altceva mare, s-a mirat de ea.

FC Brașov – Astra 1-4, c-un Fatai se trag sferturile!

Trebuie să recunoaștem. Meciul ăsta nu l-a văzut nimeni. Cică sub Tâmpa e greva așa de intensă că cei de la Look TV nu au primit curent de la gazde pentru a transmite meciul. Asta nu l-a interesat însă pe cel al cărui nume trimite la intensitate maximă, Kehinde Fatai. Vârful Astrei din Giurgiu a șters pe jos cu brașovenii și meciul s-a încheiat. E adevărat că au marcat și gazdele prin Buga, însă partea aceea a meciului intră la ”donații”.

Oțelul – Ceahlăul 0-0, 0-0, 0-0 și 3-2! Mulțumită cerului există penalty-uri!

Meciul de la Galați a fost așa de slab că nici dacă se mai juca la această oră nu s-ar fi marcat. Mulțumită Celui de Sus există lovituri de departajare. Acestea din urmă au făcut ca una dintre cele două echipe, Oțelul, să meargă mai departe. Apropo de Oțelul, se pare că noua conducere, noul antrenor și noii jucători mai trebuie puși la dospit. Deocamdată, echipa merge ca combinatul!

Rapid – Steaua 1-2, meciul în care roș-albaștrii și-au permis să joace cu Pham(tome).

Meciul din Giulești se poate rezuma în trei cuvinte: Pham Huy Tien. Nu, n-a făcut nimic notabil româno-vietnamezul experimentat de Gâlcă, ci numele lui ne arată unde a ajuns Rapidul și până la urmă fotbalul românesc. De la meciurile cu scântei din trecut, încheiate cu eliminări, suspendări, brichete și multă ambiție, adeseori excesivă, duelul dintre rivalele de moarte din capitală a ajuns un prilej de experimente. Probabil că dacă antrenorul Stelei avea un câine cu talent la fotbal îl arunca și pe cuțulache în meci. Revenind la durere, adică la Rapid, trebuie să spunem că dacă nu se va schimba ceva la club, șansele să termine măcar acest campionat sunt minime. Sau dacă îl vor termina îl vor face cu Pancu între buturi și Dănuț Perjă în apărare.

CSMS Iași – CFR Cluj 4-2, o victorie cu nimeni!

Dacă a existat o echipă care a desconsiderat Cupa Ligii prăjite, și aici facem excepție de la Pham-ul lui Gâlcă, aceea este CFR Cluj. Pentru a vă da seama de ce spunem acest lucru, aflați că Miriuță a trimis în teren un prim 11 care l-a avut în poartă pe Vâtcă. Este ca și cum ai începe un meci fără portar, întrucât numele de Vâtcă e similar cu eșecul garantat! Odată pus în poartă acest individ, se punea doar problema scorului în favoarea gazdelor.

U Cluj – Petrolul 1-0, lăsați-ne să ne pregătim de eliminarea din Europa League!

Despre Mutu se poate spune orice în acest moment, că e gras, chel, constipat, chiar că e pocăit, numai că e fotbalist nu. Briliantul nu e o scuză pentru eșecul prahovenilor, însă e o durere pentru orice fan al Petrolului, cel care, nu-i așa, se așteaptă la multe de la omul care încă mai vrea la națională. Dar haideți să-i mai dăm timpul lui Adi. E cert că omul poate mai mult….adică să se retragă! Până la retragere, ploieștenii speră că Mutu îi va duce în grupele Europa League, adică vise deșarte, atâta timp cât viitorul lor adversar, dacă scoatem din ecuația pe Flamurtari, este Plzen!

Gaz Metan – Pandurii 0-1! Fă, Miroane, ai chef de niște bulioane?

Faza cu bulioanele am zis-o așa, la rimă, întrucât chiar nu cred că arbitrul meciului de la Mediaș este hoț. Poate e în viața de zi cu zi, asta nu ne privește, însă la meciul de azi chiar nu a fost. În schimb, nea Miron a fost prost, foarte prost, deosebit de prost, prost cât o zi de toamnă ploioasă. Timp de 120 de minute a fluierat numai și numai după simțuri. Galbene date aiurea, roșii date/nedate aiurea, gol anulat după simțuri etc, au fost doar câteva dintre exemplele de prostie ale Mironului. Ei bine, cu toate acestea ne așteptăm să mai auzi de sus-numitul Florin Miron. Cu siguranță că pila acestuia este mai mare decât creierul, iar asta contează cel mai mult într-o țară ca România. Cât despre meci, Pandurii au câștigat fără să forțeze, deși fără să forțeze puteau să și piardă. Dincolo, gazdele e vai mama lor. O echipă cu multă patimă, dorință, însă fără pic de valoare, Gaz Metan Mediaș are scris deja pe ea, cu litere cât Târnava Mare: R.I.P.!

Concordia – Dinamo 1-3! Cupa Ligii este Liga lor, liga dinamovistilor!

Șefii lui Dinamo continuă să se țină de glume proaste. După ce au falimentat echipa și au scos-o din Europa, aceștia au început s-o și mintă. Astfel, azi, înainte de meciul cu Chiajna, Negoiță & compania i-au anunțat pe băieții lui Stoican că ei vor evolua de fapt într-o cupă europeană, ”League de la Cup”, într-o traducere ”a la Minea”. Această știre nu e oficială, însă numai așa putem explica jocul foarte bun al ”câinilor”, cei care s-au impus lejer pe terenul de plastic din Chiajna. Apropo de plastic, azi toată echipa dezchiloțatului Șumudică a fost de plastic!

Acestea fiind spuse, abandonăm Cupa Ligii și ne îndreptăm atenția cu toate undele radio pornite către debutul Ligii 1! Vizionare plăcute pe livescore-uri sau audiție plăcută la RRA!

Articolul precedentPeruanul Carlos Lobaton a marcat două goluri de senzație în același meci: unul din corner și unul din propria jumătate de teren
Articolul următor“Cristalul” Carlos Lobaton străluceşte în Peru şi revine cu încă două execuţii de excepţie!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here