Croația – campioană mondială?

0
3187

Desigur, este prematur să vorbim deja despre asta, după doar 2 meciuri jucate în grupă, dar hai să analizăm puțin traseul croaților din 1998 pană astăzi.

Croația pierdea 1-2, în semifinalele Campionatului Mondial 98′ împotriva Franței. Câștiga mai apoi finala mică, 2-1, împotriva Olandei.

Foto: MediafaxDe atunci nu au mai reușit să iasă din grupe, după ce în 2002, într-o grupă grea, pierdea în ultima etapă cu Ecuador:

În 2006, pierdea doar în fața Braziliei, 1-0, făcea egal cu Japonia 0-0, și erau egalați de australieni în minutul 79, scor final 2-2. Rămâneau cu 2 puncte și cangurii mergeau mai departe:

A urmat apoi dezamăgirea din 2010, când nu au participat în Africa de Sud, pierzând calificarea la doar un punct în spatele Ucrainei:

Ca mai apoi în 2014, să întâlnească din nou Brazilia, țara gazdă, și Mexic, echipa care o mai bătuse o dată în 2002, o grupă grea. Croația nu trece mai departe:

2018 – un turneu care se anunța de la bun început unul echilibrat, cu jucători ajunși la o maturitate fotbalistică de excepție, formați la cele mai bune cluburi din lume.

Croația dispune de jucători valoroși, cu experiență, care joacă la cele mai bune echipe din Europa: Real Madrid (Mateo Kovačić, Luka Modrić), Barcelona (Ivan Rakitić), Monaco (Danijel Subašić), Liverpool (Dejan Lovren), Internazionale Milano (Ivan Perišić), Juventus (Mario Mandžukić, Marko Pjaca), Aletico Madrid (Šime Vrsaljko), etc.

Profesioniști desăvârșiți, un ax central solid, o echipă foarte bine consolidată, agresivă, după primele 2 meciuri, pare să fie una din marile favorite la câștigarea trofeului de anul acesta, sau cel puțin va avea un parcurs la fel de bun ca cel de acum 20 de ani.

Articolul precedentTopul echipelor de club care au trimis cei mai mulți fotbaliști la Mondiale (1930-2018)
Articolul următorMessi îşi poate lua “adio” de la Mondial!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here