Au trecut deja două luni și jumătate de la finalul anului 2016, însă Federația Internațională de Handbal a anunțat abia acum cine sunt cei mai buni handbaliști ai anului trecut.

După o perioadă de vot în care fanii handbalului și-au putut alege favoriții pe site-ul IHF, cu câte cinci candidați la categoria masculină, respectiv feminină, cei mai buni handbaliști ai anului 2016 au fost dessemnați francezul Nikola Karabatic și compatrioata noastră, Cristina Neagu. Cei doi primesc pentru a treia oară acest premiu, fiind singurii handbaliști din istorie care ating această performanță.

Câștigătoare a acestui premiu pentru al doilea an consecutiv, Cristina Neagu a primit cele mai multe voturi dintre cele cinci candidate, 37,14%, devansând-o clar pe următoarea clasată, Nora Mork ( Norvegia ) care a strâns 20,86% din voturi. În spatele lor, olandeza Nycke Groot, suedeza Isabelle Gullden și o altă handbalistă din Norvegia, Kari Grimsbo.

Cristina Neagu și Nikola Karabatic sunt singurii handbaliști din istorie care au câștigat de trei ori trofeul IHF World Player of the Year. Cristina Neagu l-a câștigat pe primul în 2010, ca jucătoare a celor de la Oltchim Rm. Vâlcea, în timp ce în 2015 și 2016 a făcut-o jucând pentru Buducnost, echipă la care activează și în acest moment, chiar dacă între timp s-a anunțat revenirea ei în România din vară, la CSM București. Karabatic, care l-a depășit la numărul de voturi obținute pe portarul german Andreas Wolff, a mai câștigat acest titlu în 2007 și 2014.

Articolul precedentCele mai spectaculoase schimbări de look ale fotbaliștilor
Articolul următorFaza serii în Europa League: Rojo mănâncă o banană pe teren în timpul meciului cu Rostov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here