Cristiano Ronaldo pentru a 5-a oară la Mondial

0
3055

Echipa lui Fernando Santos a fost obligată sa joace meciuri de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial, după ce a pierdut locul 1 în grupe în fața Serbiei.

Foto: twitter.com/goal

Primul meci a avut loc săptămâna trecută împotriva naționalei Turciei, câștigat de lusitani cu 3-1 după ce turcii au avut un penalty ratat în minutul 85 de către Yilmaz, cel care avea să-și anunțe retragerea din fotbalul internațional după acea ratare. După meciul cu turcii, naționala portugheză a avut o misiune relativ mai ușoară împotriva nord-macedonenilor. O victorie cu 2-0 a asigurat râvnitele bilete pentru participarea la viitoarea Cupa Mondială.

În timp ce pentru unii lusitani aceasta va fi prima participare la o ediție de Campionat Mondial, acest eveniment ar putea însemna mult mai mult pentru Cristiano Ronaldo întrucât acesta ar putea scrie istorie in Estul Mijlociu. Actualmente în vârstă de 37 de ani, portughezul a participat prima dată la un Campionat Mondial în 2006, atunci când juca alături de unele din legendele fotbalul portughez și mondial, Luis Figo sau Deco, ajungând până în faza semifinalelor unde lusitanii au fost eliminați de către naționala Franței. La acea ediție, Ronaldo a marcat un gol din penalty împotriva Germaniei. De atunci, portughezul a marcat la fiecare ediție de Campionat Mondial, astfel intrând într-un grup select de jucători care au marcat la 4 turnee diferite: Pele, Uwe Seeler și Miroslav Klose. Cei trei sunt retrași demult din activitatea fotbalistică în timp ce portughezul care arată o formă de invidiat la cei 37 de ani ai săi, ar putea deveni primul jucător care să marcheze la 5 ediții de Campionat Mondial.

Deși are doar 7 goluri marcate față de cele 16 ale lui Klose, Ronaldo ar putea sparge alte două recorduri la ediția din aceasta iarnă. Primul ar fi cea mai lungă perioadă dintre primul și ultimul gol marcat la un Campionat Mondial care este de 12 ani. În cazul în care Ronaldo ar marca, ar deveni primul care reușește sa marcheze după 16 ani de la prima sa reușită.

Simpla participare la 5 ediții de Campionat Mondial este o performanță rară, care a fost atinsă doar de alți 3 jucători până in prezent. Portarul mexican Antonio Carbajal a participat la edițiile între 1950-1966, în timp ce legendarul Lothar Matthäus a apărut la fiecare ediție între 1982 și 1998.  Rafael Marquez, un alt mexican, și-a trecut numele pe lista participanților la Campionatul Mondial din 2018 după 16 ani de la prima sa convocare din 2002.

Dacă va juca in Qatar, Ronaldo îi va egala pe cei 3. Însă nu o să fie singurul care va reuși această performanță. Eternul său „rival”, Leo Messi, ar urma să participe și el la cel de-al 5-lea Campionat Mondial, prima participare având loc în același an cu cea a lui Ronaldo, 2006.

Sursa

Articolul precedentTop 10 cele mai vândute jocuri video strategice
Articolul următorEchipe de legendă: Aston Villa FC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here