Ronaldo nu l-a depășit pe Bican la numărul de goluri. Cehii vin cu explicațiile

0
1861

Cu golul înscris în finala Super Cupei Italiei, Cristiano Ronaldo a devenit cel mai prolific marcator din istoria fotbalului cu 760 de goluri marcate în meciurile oficiale, devansându-l astfel pe Josef Bican, legenda fotbalului cehoslovac. 

La doar o zi după performanța istorică realizată de fotbalistul portughez, Federația Cehă de Fotbal vine cu precizări legate de numărul de goluri marcate de Bican în meciurile oficiale, susținând că fostul mare atacant cehoslovac ar avea de fapt mult mai multe goluri și că fotbalistul lui Juventus, Cristiano Ronaldo mai are multe goluri de marcat pentru a atinge și doborî recordul lui Bican.

Josef Bican
Josef Bican

Astfel, potrivit Comitetului de Istorie și Statistică din cadrul Federației Cehe de Fotbal, din palmaresul lui Josef Bican lipsesc peste 50 de goluri pe care acesta le-a marcat în anul 1952 când juca la formația Hradec Kralove aflată în liga a 2-a la acea vreme. Mai exact, potrivit aceleiași surse, Bican a marcat 53 de goluri în 26 de partide în liga secundă pentru Hradec Kralove, goluri care nu au fost luate în considerare. Ca urmare a acestei descoperiri, Josef Bican a marcat 821 de goluri în meciurile oficiale. Cei din comitetul mai sus menționat susțin că au făcut cercetări bazate pe surse de statistici de renume internațional.

VIDEO
Articolul precedentUn portar a intrat în Cartea Recordurilor după ce a marcat din propriul careu de 6 metri
Articolul următorPortarul lui Eibar, Marko Dmitrović desemnat să execute penalty-urile după ce restul coechipierilor au ratat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here