Component de bază al echipei de tineret a Interului, Cristi Daminuţă este unul dintre tinerele talente din fotbalul românesc care au preferat să caute gloria în străinătate. Prezent în ultima vreme mai des în presa de scandal decât în cea sportivă, din motive care nu ţin de el, fostul junior de la Poli Timişoara vorbeşte, în exclusivitate pentru INTER.RO, despre viaţa sa la una din marile echipe ale lumii.

INTER.RO: Cum a început „povestea de dragoste” dintre Daminuţă şi Inter Milano?
Cristi Daminuţă: Povestea de dragoste a început în urma unor meciuri de-ale mele la lotul naţional de juniori,mai exact la un turneu din Italia, unde am ieşit pe locul 1, iar eu am fost desemnat cel mai bun jucător. Apoi au urmat mai multe negocieri între impresarii mei si oficialii de la Inter.

INTER.RO: Cum ai fost primit acolo? Cât de mult au contat colegii şi antrenorii în acomodarea ta la un alt stil de viaţă şi de fotbal?
Cristi Daminuţă: Am fost primit foarte bine de către toata lumea aici. Colegii m-au ajutat să mă adaptez foarte repede. La fel şi antrenorul care mi-a arătat din primul minut că se bazează pe mine, ceea ce contează cel mai mult penrtu un jucător care îşi schimbă echipa.

INTER.RO: Care a fost prima diferenţă pe care ai simţit-o între fotbalul italian şi cel pe care l-ai lăsat în România?
Cristi Daminuţă: Prima diferenţă pe care am simţit-o a fost mentalitatea, total diferită de cea din România. Aici baza o reprezintă tinerele talente.

INTER.RO: Cum e Vincenzo Esposito, antrenorul tău de la Primavera?
Cristi Daminuţă: Mister Esposito e un antrenor foarte bun, are clar stofă de tehnician de Seria A. E un tip căruia îi place seriozitatea şi care se bazează mult pe tactică.

INTER.RO: Când ai plecat de la Timişoara jucai ca mijlocaş defensiv. A fost greu să te reprofilezi ca fundaş central?
Cristi Daminuţă: Nu a fost greu să mă reprofilez, deoarece eu am mai jucat şi la Poli 2 ca fundaş central. La fel şi la lotul naţional. De fapt, mă simt bine oriunde e nevoie de mine.

INTER.RO: Care este cel mai bun prieten al tău la Inter?
Cristi Daminuţă: Chivu, normal.

INTER.RO: Ai avut ocazia să te antrenezi cu echipa mare? Ce ai simţit în acele momente?
Cristi Daminuţă: Mă antrenez cu prima echipă. Îti dai seama ca te simţi fantastic. Sunt jucători de talie mondială, iar faptul că te antrenezi cot la cot cu Ibrahimovic te motivează.

INTER.RO: Ai un preferat sau un model între jucătorii de la echipa mare? Sau din fotbal în general?
Cristi Daminuţă: Modelul meu e Cristi Chivu.

INTER.RO: Te vezi jucând în altă parte decât la Inter? Şi dacă da, care ar fi visul tău, la ce echipă ţi-ar plăcea să evoluezi?
Cristi Daminuţă: Mie îmi place Inter foarte mult. E echipa mea preferată din Italia, încă dinainte să ajung aici. Însă sunt fotbalist profesionist şi joc oriunde sunt dorit.

INTER.RO: Ai jucat deja pentru naţionala de tineret a României. Cât de departe crezi că e ziua în care vei fi coechipier cu Mutu şi Chivu?
Cristi Daminuţă: Eu îmi doresc să joc cât mai repede alături de Chivu şi de Mutu, dar asta depinde numai de mine şi de evoluţiile mele. S-a schimbat antrenorul la echipa naţională, s-a schimbat şi echipa. Acum e o echipă nouă, tânără şi dornică de a face performanţă. Important este să fiu sănătos şi să joc bine.

Aici puteţi vedea un gol senzaţional marcat de Cristi în Turneul de la Viareggio

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/Fkr4mZUeN2AzTD7LE4BH/mov/1

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here