Costaricanii şicanează naţionala Statelor Unite ale Americii

0
941

Vineri seară va avea loc meciul de calificare pentru Campionatul Mondial din Brazilia 2014 dintre Costa Rica şi Statele Unite ale Americii. Ambele echipe stau bine în clasament, SUA ocupând locul 1 (13p), Costa Rica urmând pe locul 2 (11p), iar meciul nu este unul decisiv, mai fiind de disputat încă 4 etape, însă miza este mare, mai ales pentru gazde, aceştia având o dorinţa foarte mare de răzbunare după meciul tur. Acel meci s-a disputat pe o ninsoare cumplită, un adevărat viscol, iar costaricanii au pierdut cu 1-0 dând vina pe condiţiile meteo şi pe faptul că meciul nu trebuia să se dispute, americanii fiind astfel ajutaţi.

USA-Costa-Rica

Drept răzbunare, întreaga naţiune este mobilizată pentru acest meci împotriva americanilor. Pentru început, aceştia au avut parte ieri de o primire ostilă la aeroport, fiind primiţi cu huiduieli, scandări precum “USA no fair-play” şi cu ouă aruncate în direcţia lor. Apoi, jucătorii americani nu au primit tratament preferenţial la aeroport şi au trebuit să aştepte la rând în zona de control vamal la fel ca toată lumea, acest lucru fiind declarat înainte chiar de preşedintele ţării, Laura Chinchilla.

U.S.-Team-Arrival_newsfull_h

Astăzi, americanii aveau programat un antrenament, iar Federaţia de Fotbal din Costa Rica a pus la dispoziţie informaţii de contact pentru 3 baze de antrenament, însă toate acestea i-au refuzat, şi americanii şi-au găsit singuri un teren în spatele unei fabrici. Costaricanii nu le-au furnizat nici mingile oficiale cu care se va desfăşura partida, lotul lui Jurgen Klinsmann antrenându-se cu propriile mingi Nike, diferite faţă de cele cu care se va juca.

Şicanele nu par a se opri aici. Zvonurile din Costa Rica spun că în ziua meciului, şoferii de taxi vor organiza un protest şi vor bloca traficul pentru a face deplasarea americanilor la stadion cât mai dificilă, şi nu este exclusă nici apariţia suporterilor noaptea, în faţa hotelului unde sunt cazaţi jucătorii americani pentru a face gălăgie.

Naţionala Statelor Unite ale Americii are 12 victorii consecutive, dar nu a câştigat niciodată în Costa Rica în meciurile de seniori şi rămâne de văzut dacă toate aceste mici piedici îi vor ambiţiona mai tare sau costaricanii le-au intrat pe sub piele.

Articolul precedentCancellara defilează la contratimp! Nibali redevine lider
Articolul următorRichard Gasquet, la a doua semifinală de Grand Slam

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here