Copa Libertadores: Velez și Emelec merg mai departe

0
1180

0-0.-Emelec-escolta-al-Vélez-en-los-octavos-de-final-617x401

Noaptea trecută s-au disputat ultimele meciuri din grupa a 4a a Copei Libertadores. Remiza albă dintre Velez și Emelec a adus calificarea ambelor echipe în faza următoare a competiției, în timp uruguayenii de la Peñarol au pierdut calificarea deși au învins clar, 3-0, pe Centenario, echipa chiliană Deportes Iquique.

Grupa 4
Peñarol 3-0 Deportes Iquique
Au marcat: Zalayeta (39’,74’) y Aguirregaray (76’).
Stadion: Centenario

Echipa din Montevideo a învins la scor de neprezentare pe Deportes Iquique în ultima etapă a fazei grupelor, însă acest scor n-a fost de ajuns pentru a merge mai departe, Peñarol având nevoie și de o victorie a argentinienilor de la Velez, lucru care nu s-a întâmplat. Fostul jucător al lui Juventus Torino, Marcelo Zalayeta a deschis scorul pe Centenario în minutul 39 al primei reprize, tot el fiind și cel care a marcat cel de-al doilea gol al întâlnirii, în minutul 74. Două minute mai târziu, un fost CFR-ist, Javier Aguirregaray a stabilit scorul final al partidei.

Vélez Sarsfield 0-0 Emelec
Stadion: José Amalfitani

În cealaltă partidă, eroul serii a fost același Cristian Nasuti, cel care în meciul anterior a marcat golul decisiv în victoria cu Peñarol, de data aceasta intervenția sa din minutul 88 din fața lui Rescaldani a fost cea decisivă, un gol marcat de Velez însemnând pierderea calificării.

Clasament

clasament grupa 4

Deportes Tolima 1-2 Santa Fe
Au marcat: Chará (51’) / Martínez (60’, 78’)
Stadion: Manuel Murillo Toro

Tot aseară s-a mai disputat și derbiul dintre echipele columbiene aflate în grupa a 6a, Independiente de Santa Fe fiind prima echipă din Țara Cafelei care își asigură calificarea mai departe în acest sezon de Copa Libertadores după victoria cu 2-1 cu Deportes Tolima. Meciul a fost decis de atacantul Cristian Borja Martinez, acesta intrând pe teren în minutul 57 și marcând cele 2 goluri ale echipei sale în minutele 60 și 79. Tolima deschisese scorul în minutul 51 prin Javier Chara Zamora.
Astfel, Tolima rămâne acum să aștepte un rezultat favorabil pentru Cerro Porteño în confruntarea cu Real Garcilaso în această noapte pentru a mai putea spera la calificare.

Clasament

clasament grupa 6bis

Grupa 2

Tigre 3-1 Sporting Cristal
Au marcat: Leguizamón (24’), Pérez (48’), Botta (53’) / Lobatón (70’).
Stadion: José Dellagiovanna

În ultimul meci disputat aseară, argentinienii de la Tigre au obținut o victorie vitală pentur a mai spera la calificare contra peruanilor de la Sporting Cristal, 3-1, ultimul gol fiind marcat de cea mai recentă achiziție a celor de la Inter Milano, Ruben Botta.

Clasament

clasament grupa 2

În această noapte vor avea loc alte patru partide din Copa Libertadores.

Real Garcilaso (Peru) – Cerro Porteño (Paraguay)
Corinthians (Brazilia) – San Jose (Bolivia)
Tijuana (Mexic) – Millionarios (Columbia)
Gremio (Brazilia) – Fluminense (Brazilia)

sursă foto

Articolul precedentDortmund și Real, în semifinale! Fotbal la Istanbul, rușine scoțiană la Dortmund!
Articolul următor#PronoLiga1! Etapa a 7-a!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here