Comentator turc demis la pauza meciului Maroc – Canada pentru că a menționat numele lui Hakan Şükür

0
245
Hakan Sukur 2002
Foto: bleacherreport.com

Comentatorul turc Alper Bakircigil a fost demis la pauza meciului dintre Maroc și Canada după ce acesta i-a menționat numele fostului mare atacant turc, Hakan Şükür.

Marocanii au deschis scorul în minutul 4 prin mijlocașul lui Chelsea, Hakim Ziyech iar comentatorul turc a făcut o remarcă care nu a fost pe placul conducerii postului public TV din Turcia, TRT. Bakircigil a amintit telespectatorilor că cel mai rapid gol din istoria campionatelor mondiale a fost marcat de Hakan Şükür. Atacantul turc deschidea scorul în finala mică a Campionatului Mondial din 2002 în secunda 11. Turcia a învins atunci Coreea de Sud cu 3-2.

După această remarcă, Bakircigil a fost înlocuit în repriza a doua și demis.

Hakan Şükür este unul dintre cei mai importanți fotbaliști turci din toate timpurile. În tricoul naționalei sale, fostul atacant a marcat 51 de goluri în 112 meciuri. După ce s-a retras din activitate a intrat în politică. A fost acuzat că făcut parte din grupul care a orchestrat lovitura de stat eșuată din 2016. Şükür a reușit să plece din Turcia împreună cu întreaga familie și s-a stabilit în SUA, unde se află și în prezent. Aici, fostul mare atacant este șofer de Uber.

“Nu mi-a mai rămas nimic. Erdogan mi-a luat totul: dreptul la libertate, dreptul la liberă exprimare și dreptul de a munci. Nu am făcut nimic ilegal. Nu sunt un trădător și nici terorist.” – Hakan Şükür

Articolul precedent#PronoLiga1. Liderul își menține avansul de 2 puncte. Urmează runda a 19-a
Articolul următor#PronoLiga1! Avans liniștitor al liderului. Urmează etapa a 20-a
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here